A fasiszta világnézet leplezetlen dicsérete

Minden  beszédnél beszédesebb, hogy mennyire mosolyog a közönség, amikor tapsol. Nos, Orbán évértékelője alatt a kivezényelt nézők többsége nem mosolygott. Akkor sem, amikor úgy érezték, most már illene tapsolni.

Szó sem esett a lényegről

Mindig fontos mutató, hogy mennyire szól az évértékelő arról, amiről szólnia hivatott: az év értékeléséről. Az ország teljesítménye – tele hazugsággal, a tények tisztelete nélkül – csak 15 percet érdemelt.

Kétszer ennyi időt kapott egyetlen téma, a hóbortos vezér kedvence, a bevándorlás.

Itt először a hazugságok sorakoztak:

 1. “Fidesz összetartozása = a nemzet összetartozása. Nincs széthúzás, széthullás.” Valóban, a bűnszövetkezetből nincs kilépés, de még kibeszélés sem. A maffia egységes, de hogy jön ide a nemzet?
 2. “A magyar politika hallatán mindenki a Fideszre gondol.” Valóban, a jogállam sárba tiprására, Európa kicsúfolására, a folyamatos lopásra.
 3. “Magyarország jócskán felértékelődött, súlyunk jóval nagyobb, mint az ország mérete”. Tényleg, az Európai Csalás Elleni Hivatalnál és Azerbajdzsánban.
 4. “Megszűnt a politikai korrektség”. Vele együtt halt hősi halált az erkölcsi korrektség és az emberi méltóság tisztelete is.
 5. “Visszaküldtük a szájkosarat Brüsszelbe, a pórázt pedig az IMF-nek”.  És az évi 1000 milliárd forint támogatást mikor küldjük vissza?
 6. “Demokrácia, jogállam, piacgazdaság közös marad.” Hol van nálunk demokrácia, jogállam? A nemzeti közművállalat netán a versengő piacgazdaság jelképe?

 

Aztán jött a fasiszta ideológia kibontása:

 1. “Európa utolsó reménysége a kereszténység. Mi vagyunk a nyugat utolsó bástyája. Persze az ortodoxok is küzdenek.” Értsd: az iszlám vallású ember biztosan nem ember.
 2. “London nem kakukktojás, hanem az első fecske.” Kódolatlan, őszinte beszéd: Az iszlám vallású londoni polgármester életveszélyes. Nem hagyható, hogy ez máshol is megtörténjen. A vallások nem egyenjogúak.
 3. A nyugat tőlünk különböző fejlődési útra tért. Nincs politikai erő, ami vissza tudná fordítani a keresztény kultúra hanyatlását, a népesség fogyását és az iszlamizációt.” Tehát keletről jön a fény és a Fidesz a legragyogóbb fény.
 4. “A Soros-féle pénzéhes, felforgató birodalom mindenhová beültette saját embereit. Brüsszel, Berlin és Párizs a veszély.” Igen, mert ott van civilizáció, türelem, megértés, befogadás és multikulturalizmus. Mint Erdélyben. Legyen Erdély csak a románoké?
 5. “Hazánk győzelemre áll. Akik belénk haraptak, mind eltűntek: Faymann és Kern osztrák kancellárok, és Martin Schulz. Jöjjön Berlusconi, Forza Italia!” Igen, az új osztrák kormányban már benne vannak a fasiszták és ott ülnek a Bundestagban is. Berlusconi jó, mert Ő Putyin barátja és nagyon sok kárt okozott Olaszországnak.

 

Testőr, kerítés, biztonsági rendszer. Szűk és eltorzult, embertelen világnézet. Ez a Fidesz.

Aki nem érti a világot, az fél tőle. Akitől fél, azt meggyűlöli. Akit gyűlöl, az ellen harcol. Ha közben Magyarország lecsúszik, netán beledöglik, akkor is.

Ma hallottuk az önmaga csalhatatlanságába belecsavarodott vezér félelmét a jövőtől.

Van rá oka.

De nem azért, amit elmondott.

(Szerző: Bokros Lajos MoMa elnök)

A beszédből

Orbán Viktor huszadik évértékelője: A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük