A “felcsúti férfiság”, avagy gazduram-miniszterelnök a Karmelitából……

Idén még nem írtuk le, hogy “ez mindennek az alja”, de a miniszterelnöki megnyilvánulás már január 3-án kiérdemelte a negatív rekordot. A nép egyszerű gyermekét játszó(?) Orbán Viktor olyan mélységbe talált süllyedni, -pedig járt már lent sokszor- ami egyszerűen vérlázító. Rólunk állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy egy ilyen ember a megválasztott miniszterelnök.

… hogy mi a kiborulás tárgya?

A pénteki újév elmosta szokásos beszédét, így Orbán Viktor ma Vasárnap  osztotta az észt a Kossuth rádió mikrofonja előtt.  Mivel minden megnyilvánulását előre megkomponálja -Ő, vagy segítői- nem valószínű, hogy a “lendület heve” ragadta magával a bunkóság felé. A Pfizer Covid-vakcinával kapcsolatban ezt találta mondani Dr. Karikó Katalinról, akinek a kutatásai nyomán készítették el a Pfizer vakcináját:

„Egyébként mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja: Pfizer, azt hiszem így kell mondani. De az valójában egy magyar vakcina. Ugye egy német prof is benne van ebben a dologban, a kutatásban, vagy a kutatás irányításában, de a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban, vagy a kutatás irányításában. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”

(Dr. Karikó Katalin az Amerikai Egyesült Államokban élő magyar kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.)

“Arra jutottunk, hogy ha maradunk, akkor valószínűleg panaszkodó, középszerű kutatók lettünk volna. Talán azért alkottunk többet, mert állandó küzdelem volt az életünk, a fennmaradásért az érvényesülésért.” (Karikó Katalin, G7, 2020. március 31.)

Orbánnak nem ez az első “asszonyságozása”

Soros György emberének kikiáltott Věra Jourováról mondta októberben, hogy

„ez az asszonyság onnan Csehországból úgy látja a magyarokat, mint azok a tökfilkók, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy saját döntéseket hozzanak.”

Kálmán László nyelvész-közíró annyit fűzött hozzá:

“Az én mai magyar kompetenciám szerint az “asszonyság” leginkább a “terebélyes”-sel van asszociálva, és alacsony származásra és képzettségre utal, úri vagy polgári nőt még akkor sem hívnak “asszonyságnak”, ha terebélyes.”

Bodnár Zoltán jogász-bankár, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke szerint:

“Itt van nekünk ez a 66 éves nyugdíjkorú kisújszállási asszonyság, ez a Karikó Katalin, valami molekuláris biológus vagy ilyesmi, mindegy is, a lényeg az, hogy magyar, akinek oroszlánrésze van a COVID-vakcina kifejlesztésében. Nem csoda, hát egy ilyen különleges nép ez a magyar, a meleg vizet is mi találtuk fel, meg a spanyol (valójában magyar) viaszt. Büszkék is vagyunk erre a derék magyar asszonyságra. Ha megkapja a Nobel-díjat, küldönk majd neki egy csokor virágot, addig is kezeit csókoljuk.”

miniszterelnök

 

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük