A Fidesz, a Jobbik és a rasszizmus

Vajon Gyöngyösi Márton vagy Orbán Viktor ajánlotta híveinek még 2000-ben a neonáci-újnyilas Magyar Demokratát? És mondjuk Mirkóczki netán Sneider beszélt a „gyermekeikből élőkről”, vagy Magyarország miniszterelnöke? És a vizeinkben úszkáló nagy testű ragadozóról Rig Lajos elmélkedett, vagy Orbán Viktor?

Az a helyzet, hogy bizony összezavart engem a Fidesz: most már tényleg nem nagyon tudom, ki is az antiszemita, a náci…

Valamikor réges-régen, 2000 táján, a gyalázatos Vasárnapi Újság gyakori vendége volt Orbán Viktor, aki az ország Döbrögijeként vagy éppen Keresztapaként szabadon hordhatott össze mindent: ugyanúgy nem kérdeztek vissza, ugyanolyan hódolattal lelkesedtek érte, mint manapság. Nos, akkoriban Orbán azt fejtegette egy alkalommal, hogy a nácizás, az antiszemitázás a balliberálisok fegyvere, amellyel hitelteleníteni, megbélyegezni kívánják ellenfeleiket; azokat, akik másképpen gondolkodnak, mint ők.

Talán Orbán és „pártja” most „balliberálisak” lettek..?

Amikor Orbán Viktor a „balliberálisok megszokott fegyveréről” beszélt, „természetesen” hazudott. Ha lett volna ott riporter, kért volna konkrét példákat – de nem volt. Akkor nem volt, és azóta sincs sehol a „közmédiában” .

Szóval, ebben a náci- meg antiszemita (és cigányellenes meg buzizó)-ügyben nem olyan könnyű manapság eligazodni.

Vajon a „megszokott fegyverrel” éltek volna a „balliberálisok”, amikor Orbánt arra kérték, ne járkáljon már úgy a Vasárnapi Újsághoz, mintha hazamenne, mert az a magazin bizony tele van antiszemita, cigányellenes és homofób, no meg hazaárulózó, gyűlölködő anyagokkal?

A Vasárnapi Újság persze ma is szolgálja a NER-t, készségesen. Ma például hosszú interjút közölt a Jobbik csurkista alapító tagjával, aki kifogásolta egyes jobbikos vezetők évekkel korábbi antiszemita kijelentéseit… És azt is állította, hogy a Jobbik elárulta nemzetikeresztény szavazóit.

Minderről a hirado.hu részletesen beszámolt, hiszen rendkívül fontos dolog, aminek a Vasárnapi Újság teret ad… És persze az is fontos, amit a „Magyar Nemzet”, a 888.hu, a prostisrácok, a Figyelő, az origo stb. közöl. Igaz, föltűnő az egybeesés.

A Fidesz pofátlansága szinte elvarázsolja ellenfeleit, ellenségeit, akik kapkodva keresnek valami erős, hatásos választ. De nincsen, csak a tanulság: ne vitatkozz disznóval, mert összekevernek vele…

Szerintem a parlamentben se.

Itt van példának okádék Hidvéghi Balázs szemérmetlen  papagájkodása. Volt bőr a pofáján egy lélegzettel állásfoglalást követelni Timmermanstól „a nácikkal, antiszemitákkal” való együttműködésről, ugyanakkor tele pofával zsidózni-sorosozni. A Fidesznek egyébként senki sem az, aki-ami: mindenki Soros-bérenc, ha ellenük van. Ez hivatalos handabandázása: ebben összegződik minden használhatónak tűnő tapasztalat, amely a hitleri-goebbelsi és a sztálini-rákosista gyalázkodó, habzó pofájú átkozódásokból származik.

De sajnos nincs egyedül a Fidesz ebben a propagandában. Itt van például egy írás a 168 Órából.

Nem egészen értem ezt a cikket: ha az antiszemitizmus a téma, akkor először, másodszor és harmadszor is nem a Fidesz több mint húsz éve tartó folyamatos hecckampányairól kellene szólni? Meg arról, hogy a Jobbik a Fideszben született meg, ott nőtt föl, és a Fidesz mindaddig „nemzetinek” tartotta, amíg valójában náci volt – és csak azóta nácizza, amióta még a Jobbiknak is tele a töke a sorosozással..?

De szólhatna a Fidesz és a Tett és Védelem Alapítvány meg az EMIH tisztátalan viszonyáról is. Vajon Brüsszelbe kell menni az antiszemitizmus ellen ágálni..? Szerintem visszataszítóan kollaboráns a cikk.

A Fidesz nácikhoz, antiszemitizmushoz való viszonya ugyanolyan amorális, mint bármi máshoz. A Jobbik, amikor még gárdázott, vonulgatott ide-oda, fenyegetőzve, erőszakoskodva; amikor utcai gyűlésein rendszeresen fölhangzott a „mocskos zsidók!” stb., akkor még „nemzeti párt” volt, amelynek egyes módszereivel – állítólag – „vitatkoztak”, de a célokkal egyetértettek. A parlamentben megkapták a „nemzeti ügyekben” a Jobbik támogatását.

2012-ben a Jobbik még ott volt, amikor a rasszistasimogató Lezsák és Kocsis Tormay Cecile-szobrot avatott; ugyanebben az évben hangzott el Gyöngyösi Márton mostanában gyakran idézett „javaslata” is. 2015-ben még a Jobbik gyakran együtt sorosozott-zsidózott a „kormánnyal”, a Fidesszel.

Én nem akarom a Jobbikkal való együttműködést. De egy dolgot látnia kell mindenkinek:

A Jobbik a hazánkban hosszú ideje folytatott masszív antiszemita-rasszista, gyűlöletre uszító propagandának összességében egy ideje nem kezdeményezője, nem legfőbb hirdetője – legföljebb egyben-másban (még?) félig vagy teljesen egyetért a Fidesszel… Ha van ma hazánkban szervezet, amelynek semmilyen erkölcsi alapja sincs nácizmussal, antiszemitizmussal vádolni másokat, az a Fidesz.

De a Fidesz nagyjából 1994 óta csak olyasmit csinál, amihez nincs szüksége erkölcsi alapra… Minden, amit mond, tesz, hazug és aljas.

Kapcsolódó

A Fidesz legfontosabb kommunikációs eszköze az antiszemita intenciójú uszítás….?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük