A politológus szombaton pipa volt Karácsonyra a dugó miatt, hétfőn már rárepült az Origó és Fürjes is - A Fidesz a kánikula alatt zavartalanul működik! - Városi Kurír

Sorting by

×

A politológus szombaton pipa volt Karácsonyra a dugó miatt, hétfőn már rárepült az Origó és Fürjes is – A Fidesz a kánikula alatt zavartalanul működik!

Miből vannak ezek a fideszes skacok? Személy szerint alig lézengek és ilyenkor -minden bizonnyal a libsi elpuhultságomnak köszönhetően- minden felesleges mozdulatot igyekszem megspórolni. Nem úgy a regnáló katonái! Ez már döfi – mondhatnám, de nem teszem.

Hirdetés

Somogyi Zoltán, a fidesz-préda

Somogyi Zoltánnal, a Political Capital politikai kutató, elemző és tanácsadó cég alapítója szombaton, az első kánikulai hétvégén, amikor mindenki nekiindult a saját, vagy haveri telek felé, plusz kitört a szünidő is, ami további emberhegyeket késztetett a város elhagyására, közösségi oldalán adott hangot kiborulásának a budapesti dugók miatt.

“A Hegyalja út is egysávos lett, az autópályán bejövő autóknak, egészen az Erzsébet hídig. Szombaton is dugó a fővárosban. (Csak zárójelben: a rakpart pedig úgy lezárva, hogy közben építik a Lánchidat.) Valaki megmondaná ennek az értelmét. Mondjuk, nem gondoltam volna, hogy értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestések miatt leszek kénytelen egyszer végső búcsút venni a magyar baloldaltól.

Több sem kellett….

Hétfőn az Origo öles betűkkel hírdette, hogy

“Felháborodott hangvételű bejegyzésben jelezte Somogyi Zoltán, a Soros-féle Political Capital alapítója, hogy Karácsony Gergely “értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestései” és dugói miatt szakít a baloldallal. A baloldali politológus azért döntött így, mert

 • a Hegyalja út is egysávos lett, az autópályán bejövő autóknak, egészen az Erzsébet hídig;
 • szombaton is dugó volt a fővárosban;
 • a rakpartot úgy zárták le, hogy közben építik a Lánchidat.

“Valaki megmondaná ennek az értelmét?” – tette fel a kérdést Somogyi, hozzátéve, hogy az értelmetlen biciklisávok miatt elege lett a baloldalból.”

Ugye milyen más? Pedig csak elenyészőt változtattak a poszt szövegén, csupán a feltételes jövőidő helyett kijelentő jelenidőt használtak:

“Mondjuk, nem gondoltam volna, hogy értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestések miatt leszek kénytelen egyszer végső búcsút venni a magyar baloldaltól.” helyett “Karácsony Gergely “értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestései” és dugói miatt szakít a baloldallal.”

Deák Dániel, tudják az éppen Karácsony-felelős azonnal rárepült….

Az Origó cikkét ezzel a felvezetéssel posztolta:

A forradalom felfelja saját gyermekeit: felháborodott hangvételű bejegyzésben jelezte Somogyi Zoltán, a Soros-féle Political Capital alapítója, hogy Karácsony Gergely “értelmetlen, zsigerből autógyűlölő sávfelfestései” és dugói miatt szakít a baloldallal.

Ezalatt Fürjes sem tétlenkedett…

Somogyi Zoltánnal, a Political Capital politikai kutató, elemző és tanácsadó cég alapítójával futott össze Hegyvidéken, a Királyhágó téren Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

„Régóta ismerjük egymást, ráadásul ő is budai polgár, a Hegyvidék lakója. Bár soha nem vonjuk kétségbe egymás jó szándékát és hazaszeretetét, sok mindenben nem értünk egyet, sok mindent másképp látunk. Vitáink vannak, ami az élet egyik legtermészetesebb része. De hát pont ezért érdemes meghallgatnunk a másikat, vitatkoznunk országos és budai kérdésekről is”

– írja a találkozásról szóló Facebook-bejegyzésében az államtitkár, aki meg is kérte Somogyit, hogy töltse ki a Budai Kérdések kérdőívet.

„Mert egy dologban biztosan egyetértünk Somával: a budaiak megkérdezése, a vélemények ütköztetése nélkül nincs jó politika és nincsenek jó megoldások itt, Budán sem”

– fogalmaz Fürjes.

Így megy ez!

Hiába mutat 40 fokot a hőmérő higanyszála, a Fideszben minden az előre kiszámított úton halad: az Origó csúsztat – na jó, félretájékoztat, Fürjes lecsap a kínálkozó alkalomra, hogy Karácsonyt égessen, Deák teszi, amiért közpénzből fizetik, de Somogyi hogy jön a képbe? Egyszerűen pipa volt, vagy….. Döntsön ki-ki maga!

Kapcsolódó

 

fidesz

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.06.22 - 07:48
  Közvetlen hivatkozás

  az nem zavarja ezt a bunkót, amikor a stadionok épültek a fél város fel volt túrva, a metrót is mikor épitették mindenhol lezárások, évekig?? beképzelt takony. tarlós alatt tök káosz volt az egész budai rakpart évekig csoszogtam budafokra mert mindenhol lezárások, feltúrva.. erzsébet hidnál is milyen káosz volt mikor épitették azt a részt.. mit rinyál.. örüljön h végre elkezdődött a hid felújitása amit tarlós trottynak kellett volna 10 évvel ezelőtt elkezdenie…. fogja be a száját, mert a városliget is feltúrva és értelmetlen épitkezések mindenhol.. beképzelt bunkó …..

  Válasz
 • Visszajelzés: Nincs menekvés sem a BAH csomóponti, sem az Asoriánál kialakuló dugóból, hacsak... - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.