Ha nem adta volna számtalanszor Orbán Viktor tanúbizonyságát, hogy humorérzékben gyengén komponált, hihetnénk, hogy viccel. De így? Történt ugyanis, hogy miután szerdán felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát, a forgatókönyv szerint hamarosan egy úgynevezett bölcsek tanácsa tanulmányozza majd az elmúlt időszak magyarországi fejleményeit, és ennek kapcsán értékelést készít a Fidesz politikájáról.

Fidesz-bölcsék

A testületet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezeti, további tagjai pedig Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke.

- Hirdetés -

A Fidesz gyorsan reagált, és Orbán Viktor is felállította a párt „bölcsek tanácsát”, melynek az lesz a feladata hogy

rendszeresen egyeztessen a néppárttal, segítse „a tisztánlátásukat”, tovább mérje fel, hogy „hogyan alakul Európa a választások után , illetve milyen lehetőségek lesznek a magyar emberek érdekeinek lehető leghatékonyabban képviseletére.

A három fideszes bölcs pedig nem más, mint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke, Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára és Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.

Varga Judit érezve a megtiszteltetés súlyát, közösségi oldalán számolt be a nagy hírről:

“Csata után új feladat!🇭🇺 New assignment after yesterday’s battle “

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét