A Fidesz és az Európai Néppárt

Nem lehet vita tárgya: az Európai Néppárt messze többet tűrt el eddig a Fidesztől, mint amennyi értelmesen elfogadható volna. És most megkapják a magukét.

Szerdán megszavazzák a „Stop Sorost”

Gulyás Gergely, ez az utolsó <öncenzúra>, legutóbb mintegy mellékesen előadta, hogy „frakciója” szerdán szavazhat a „Stop Sorosról”, hiszen addig megismerheti a Velencei Bizottság – ha nem is a hivatalos, teljes, de legalább az előzetesen közreadott – véleményét.

Antidemokratikus, aljas szándékú szemét

Igen: akinek van kedve és ideje, éppen belenézhet, aztán mehet is szavazni. Gondolkodni rajta biztosan nem lesz oka.

A Velencei Bizottság persze maga járatja le magát, amikor ilyen „törvényjavaslattal” úgy foglalkozik, mintha az valóban törvényjavaslat volna – magát a vizsgálatot is vissza kellett volna utasítania, mondván: ilyen antidemokratikus és aljas szándékú szeméttel nem foglalkoznak.

A Velencei Bizottság véleménye a Fidesznek nem számít

De nem mondtak semmi ilyesmit – nyilván komolyan vették a „törvényjavaslatot”. Gondolom, nem nagyon zavarta a társaságot sem a javaslat körüli, évek óta folytatott undorító hecckampány, sem az, hogy magának a „javaslatnak” a „megtárgyalására” igazán nem vesztegettek sok időt…

És nemrég az Európai Néppárt „ultimátumától” volt hangos a sajtó, legalábbis annak „keresztényietlen” stb. része. Azt követelték kérték a Fidesztől, hogy csak a Velencei Bizottság véleményének ismeretében, és annak megfontolása után, az esetleg szükséges módosításokkal tárgyalják és fogadják el a „törvényjavaslatot”.

A kormánypárt a felszínen valamit visszavont, de…

De hát az nem azért készült, hogy holmi véleményekhez igazítsák…

A párt egy-két apróságot magától is visszavont, „igazodott” – majd később, netán a „végrehajtási utasításban” meghozzák a „megfelelő” szabályokat… De maga a lényeg, a mocskos, goebbelsi hecckampány – most „csak” szavakban és matricaragasztó különítményesekkel – zavartalanul folyik tovább. És büntethetővé válik, aki emberséges – meg egyébként is: más „jogszabályok” életbe léptetése után bárki ellen bármiért és minden komoly ok nélkül, titokban is vizsgálódhatnak – szerintem ítélkezhetnek is…

„Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t…”

A Fidesz packázása régóta tűrhetetlen.

És most olyan választ ad az Európai Néppárt követelésére kérésére, amelynél cinikusabbat elképzelni sem lehet.

De nem a Fidesz teszi tönkre az EU-t, csinál bohózatot a demokráciából: ő csak (vissza)él – amolyan kültelki gengszterek módjára – az adott lehetőségekkel.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük