A Fidesz-féltette sajtó és az ő szabadsága

Van a Fidesz-orcán vastag bőr! Szombaton betámadták Baranyi Krisztinát, IX. kerület új polgármesterét, mondván, hogy nyomdába kerülés előtt bekérette a kerületi lap legfrissebb számát.

A szokásjog

Az történt ugyanis, hogy az eddig is a lapot készítők rutinból – vagy, hogy meg lehessen szellőztetni a skandalumot – elküldték a polgármesternek – elfeledve, hogy más szelek fújnak – az anyagot. Baranyi Krisztina facebook oldalán reagált:

„Vicces, hogy egy propaganda lap agitprop újságírója félti tőlem a sajtószabadságot ??

Veres László úszómester, a ferencvárosi Fidesz oszlopos tagja, korábbi képviselője, miután lakásmutyizott egy jót (ebben az ügyben az ügyészség jelenleg is nyomoz), a helyi újság főszerkesztője lett havi 500 ezer forint fizetésért.

Most azzal vádol, hogy cenzúrázni akarom azt a lapszámot,

amelyet elkezdtek összeállítani a munkatársak, az ő vezetése alatt. Természetesen nem utasítottam senkit, hogy a Ferencváros újságot megjelenés előtt mutassák meg nekem, bár ilyen főszerkesztő mellett indokolt is lehetett volna.

A levelet – miszerint az újságot nyomdába történő továbbítás előtt a polgarmester@ferencvaros.hu e-mail címre küldjék meg – a volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte neki, a tördelőszerkesztőnek és az arculattervezőnek.

Úgy látszik, korábban ez volt a szokás, a régi reflexek még működnek. Ez is meg fog változni hamarosan ? A képen a két jó barát, Veres főszerkesztő és Martos Kincstárnok

forrás: ferencvaros.hu

Dévényi István ennyit fűzött a történtekhez:

„Vagyis a fideszes média egy fideszes cenzor rutinból elkövetett fideszes cenzorkodása miatt sivalkodta tele az internetet. Feketeöves öntökönszúrók, na.

Amúgy, ha már a sajtó meg őneki a szabadsága: akkor most jönne az a kör, ahol a kormánymédia megírja, hogy hát az van, hogy nem a polgármester kérette be a lapot, hanem a korábbi gyakorlat volt a ferencvárosi média szoros emberfogásos politikai felügyelete.

De nyilván nem vagyok naiv, illetve az vagyok, de nem ennyire, úgyhogy máris ideírom, mi lesz a cikk címe, ha egyáltalán megszületik:

Szánalmas magyarázkodással terel a személyes cenzúrát bevezető Baranyi Krisztina…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük