A Fidesz hét főbűnt követett el egy hét alatt

Az MSZP szerint a Fidesz ezen a héten hét olyan főbűnt követett el, amelyek egyben lenyomatai is az elmúlt években folytatott kormányzásuknak.

[mnky_ads id=”10551″]

Gyűlöletkampány – milliárdokért

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elsőként említette, hogy a kormány kettős beszédet folytat a bevándorlásban, ugyanis miközben „milliárdokat szórt el” nemzeti konzultációra, érvénytelen népszavazásra és a gyűlöletkampány fokozására, addig titokban 1300 embert telepített az országba.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell magyarázatot adnia arra, hogy milyen eljárás alapján történt mindez. Molnár Zsolt jelezte, az MSZP még ha lenne, sem támogatná a felülről nyitott betelepítési kvótát, ahogy a kerítést sem kívánja lebontani.

[mnky_ads id=”10552″]

Gyanús pénzügyek

A szocialista képviselő a második bűnként említve, abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz ki akarja tiltani az LMP-s Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Hangsúlyozta, amíg ő vezeti a testületet, addig nem hagyja, hogy egy megválasztott és átvilágított képviselőt távol tartsanak a bizottságtól.

Molnár Zsolt felsorolása harmadik elemeként szánalmas kommunikációs abszurditásnak nevezte a kormány „Stop Soros” törvénycsomagját, ami szerinte a Rákosi-korszakot idézi meg.

Szólt arról is, az Elios-ügyen ugyanolyan vizsgálóbizottságot állítanának fel, mint a 4-es metró esetében, a bírósági hivatal vezetőit pedig arra kérte, hogy ne próbáljanak politikai nyomást gyakorolni a bírókra.

Az MSZP politikusa gyanút ébresztőnek minősítette a Kósa-családhoz köthető százmillió forintos agrártámogatások ügyét, végül pedig elfogadhatatlannak, hogy Kerényi Imre gyermekenként negyedmillió forintból szervezne tábort az elitnek, miközben a szegények többsége az Erzsébet-táborokba sem jut el.

Molnár Zsolt szerint április 8-án, a parlamenti választás napján véget ér a Fidesz kormányzása, és egy normális ország kialakításába kezdhetnek. „A húsvét egyben meg fogja hozni a Karácsonyt is” – fogalmazott a Párbeszéddel közös miniszterelnök-jelöltjükre, Karácsony Gergelyre utalva.

Nem nemzetbiztonsági kockázat

A szocialista képviselő – az LMP-s Szél Bernadett sajtóhírek szerint nemzetbiztonságilag kockázatosnak ítélt szakértőjelöltjére vonatkozó – kérdésekre válaszolva elmondta, valakinek a születési helye, bőrszíne, világnézete, vagy vallása nem jelenthet önmagában nemzetbiztonsági kockázatot, és semmilyen gyűlöletkampánynak sem lehet része.

Az igazi problémát az okozhatja, ha az átvilágítást végző hatóságok valakinél személyében, illetve kapcsolatrendszerében tárnak fel veszélyeket – mondta, majd hozzátette, a nemzetbiztonsági bizottságban a nemzeti szuverenitás védelme és a titoktartás a két leginkább elvárt ismérv.

(Forrás: MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük