A Fidesz ismét felépíti a pécsi Magasházat – Álhír tudósítónk jelenti….

Ma sajtótájékoztatót tartottak a közvéleményt érdeklő legfontosabb kérdésekről. Ezen részt vett Vári Attila, az polgármester jelölt, és Bayer Kazinczy Zsóti Aranytollas író, média személyiség.

Bejelentették, hogy felépítik a régi helyén a pécsi Magasházat

A Kedves Vezető centiméter magasságának, valamint délceg alakjának megörökítése érdekében 124 emeletes lesz, és gúla formájú. Első lépésként közbeszerzést írtak ki az építményről szóló óda megírására, hogy a munkások ezt énekelve nagyobb kedvvel dolgozzanak. A pályázatot a Kazinczy- díjas, Lovagkeresztes Bayer Magyarság Csillaga Zsóti nyerte a szövegre, aki mindjárt ízelítőt is adott a műből: “Kurva komcsik, Kurva komcsik! Ez a ház sose omlik! Mert itt minden, nagyon magyar, hogy lepné be Gyurcsányt az avar!”

A szöveget Ákos zenésíti meg,

aki az év felfedezettje lett, noha Keopsz óta nem adott ki új lemezt. A bemutató koncert az avatáskor lesz. 1 200 000 db ingyen jegyet osztanak ki majd rá a nagyrabecsült magyarságnak. De ilyen népnemzeti darab szerzőjét nem lehet megsérteni, ezért a darabonként 20 000 ft-os jegyeket a 9000 ft-os, a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalvánnyal viszi majd ki a posta a választások előtt. Az árukat pedig a pécsi önkormányzat költségvetése utalja át a szerző számlájára. Ennek érdekében már támogatási szerződést is aláírta velük a Belügyminisztérium, és ki is utalták már az összeget.

Az elbontott épület történetének megírására Schmidt Fantáziatörténész Mária nyert el pályázati pénzt

El is kezdte a kutatómunkát. Első teendője az volt, hogy ferde szemmel nézett a régi ház építőire, mert azok bolsevikok voltak. A lakókról nem is beszélve.

Multifunkcionális komplexum épül. Lesz benne foci stadion is. A Városi Kurir tudósítója rákérdezett, hogy azt hova helyezik el, hiszen a beépíthető ingatlan jóval kisebb ,mint egy stadion építésére alkalmas terület. Erre Vári Attila közölte, hogy a stadiont az épület alá teszik. Építészeti szakértelmét is bizonyítandó, hozzátette, hogy ez sokkal olcsóbb, spórolnak a pécsi polgárok pénzével, mert így nem kell a pálya fölé tetőt építeni!

A stadion alá pedig létrehozzák azt a 4,5 hektár alapterületű élményfürdőt,

amit a Vezér már akkor megálmodott és megígért a pécsieknek, amikor először beba…k Kövér diáktársával a Sorostól kapott ösztöndíjból. A Kurír tudósítója felvetette, hogy sokba fog kerülni a föld alatti világítás. Erre Vári azt válaszolta, hogy a problémát már kezelték. Tiborcz márkájú led-világítás lesz, ami köztudottan a legolcsóbb.

Az építési munkát a Mészáros és társa Zrt. végzi majd. A közbeszerzést már le is bonyolították speciális feltételekkel. A felesleges adminisztráció elkerülése végett a vállalkozó díját a pécsi önkormányzat közvetlenül Fidesz számlájára fogja utalni. Ahogy eddig is, de már nem kell titkolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük