A Fidesz már titkolni sem próbálja a korrupciót a többség szerint

54 százalék szerint a Fidesz már titkolni sem próbálja a korrupciós ügyeket, 47 százalék szerint pedig fideszes kapcsolatok nélkül nem lehet sikeres vállalkozást indítani – derül ki abból a korrupció értékelésével kapcsolatos felmérésből, amelyet a 24.hu megbízásából készített a Republikon Intézet.

56 % már látja

Az emberek több mint fele (56 százaléka) gondolja úgy, hogy a korrupció veszélyes méreteket ölt Magyarországon, 40 százalékuk szerint gyakorlatilag teljesen átszövi az országot.

És mindössze 5 százalék válaszolta azt, hogy a korrupció jelenlegi mértéke egyáltalán nem kirívó. 32 százalék szerint a Fidesz 2010 óta tartó kormányzása alatt sokkal kirívóbb a korrupció, mint korábban volt, és mindössze 9 százalék mondta azt, hogy a jelenlegi helyzet nem kiemelkedő.

A többség szerint a kormány a haverok zsebét tömi az adófizetők pénzéből

A válaszadók többsége, 54 százaléka azért tartja a jelenlegi kormányra jellemző korrupciót különösen felháborítónak, mert szerintük már meg sem próbálják eltitkolni az ilyen ügyeket.

A felmérésben részt vevők 53 százaléka egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy a kormány arra költi az adófizetők pénzét, hogy a hozzá közel álló emberek meggazdagodjanak. Mindössze 13 százalék nem értett egyet ezzel az állítással, annyian, ahányan nem tudtak vagy nem akartak válaszolni erre a kérdésre.

A Republikon Intézet rákérdezett arra is, hogy milyen következményekkel fog járni, ha a korrupció a mostani mértékben folytatódik. 57 százalék úgy gondolja, hogy ha továbbra is szabálytalanul költi el a kormány az Európai Uniótól kapott forrásokat, az unió előbb utóbb meg fogja vonni azokat. 10 százalék azonban nem számít ilyen lépésre.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Elkészült a korrupció Fekete könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük