A Fidesz nem akar segíteni a harmadik világban élőkön – sem – az unió rájuk unt!

A Fidesz vezette Magyarország valóban nem kompatibilis az Európai Unió elveivel, így nem közéjük való. Félreértés ne essék, nem Magyarország, hanem a regnáló vezetés.

A magyar kormány akadályozta meg 79 ország együttműködését.

Az EU az afrikai, karibi és csendes-óceáni országokkal kötött volna gazdasági, kereskedelmi partnerséget. A cél az lett volna, hogy a harmadik világbeli országokban olyan életkörülményeket teremtsenek, hogy az ott élők ne akarjanak Európába vándorolni. A magyar kormány megvétózta az együttműködést, mert az a legális, törvényeknek megfelelő migrációt is szabályozta volna.

Szijjártó szerint:

Lehet egyes országoknak az a véleménye, hogy ők a legális migrációval próbálják a saját demográfiai, meg gazdasági kihívásaikat kezelni. De ez legyen az ő dolguk, mi nem gondolkodunk erről így. Szerintünk ennek vannak sokkal jobb eszközei és mi nem gondoljuk azt, hogy a migrációval kellene akár demográfiai, akár gazdasági kihívásokat kezelni

Patthelyzet

A megállapodás tervezetét a magyar kormány korábban is kritizálta, ezért kifejezetten az ő elvárásaiknak megfelelően az EU módosított a szövegen. Budapest viszont a módosított verziót se fogadta el és ekkor már több nyugati ország jelezte: nem fogadják el, hogy a magyar zsarolás miatt módosítsanak egy mindenki által elfogadott szövegen.

Annyiban értettünk egyet, hogy a tárgyalási megbízatásunkat az uniós nagykövetek véglegesítik majd, ez az ő munkájuk lesz a következő órákban, és remélhetőleg el tudjuk fogadni a saját tárgyalási mandátumunkat a következő egy vagy két napban

– mondta az EU külügyi főképviselője.

A Hír Televízió kérdésére Szijjártó Péter esélytelennek nevezte, hogy a következő EU-csúcson megegyezzenek az új menekültügyi szabályozásról. A Fidesz és Orbán Viktor folyamatosan azt állítja, hogy ezen a találkozón akarják ráerőszakolni Magyarországra a kötelező kvótarendszert.

(forrás: hírtv.hu)

Magyarország függ a legjobban az uniós pénzektől

Uniós eljárás Magyarországgal szemben újabb kötelezettségszegés miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük