A FIDESZ nem politikai párt

A demokráciát igénylő államolgárok és politikai pártok immár három durván elvesztett választás után – egymást hibáztatva,  siránkoznak azon, hogy nem sikerült a választási szereplésük, mert nem sikerült az ÖSSZEFOGÁS.

Egy politikai párt, soha nem tud annyi fegyelmet felmutatni, mint a keresztapa szervezete, a maffia

Az csak kevesekben merül föl, hogy a legkülönbözőbb ideológiájú, eltérő célokat követő és a választók más-más csoportjait képviselő pártok összefogása ellentmond a politika lényegének.
A Fidesz sikere az ellenzéki pártok fölött abból fakad, hogy a Fidesz nem politikai párt, hanem egy maffia. Egy politikai párt –lényegéből fakadóan – soha nem tud akkora fegyelemet fölmutatni, soha nem tud olyan szervezettséget megvalósítani, mint a mindenható kerasztapa vezetésével működő maffia. Az pedig már tényleg a lehetetlenség birodalmába tartozik, ha több párttól várunk ilyesfajta összehangolt szervezettséget és fegyelmet.
A Fidesznek csak azt kellett fölismernie, hogy politikai pártok nem tudnak olyan fegyelmezett egységbe tömörülni, mint egy maffia, és ezt a felismerést kellett választási törvénybe öntenie. Kétharmadával meg is tehette.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük