A Fidesz-szavazók is a megélhetést tartják a legnagyobb problémának 0 333

nyugdij

Az MSZP-Párbeszéd arra hívta fel a figyelmet csütörtökön, hogy egy kutatás szerint még a Fidesz szavazók is a megélhetést tartják a legnagyobb problémának.

Az EU jövője a szociális Európa

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy a Závecz Research a 24.hu hírportál megbízásából készült most megjelent kutatása szerint a magyar emberek 71 százaléka gondolja úgy, hogy az Európai Unió jövője a szociális Európa, sőt, a Fidesz szavazók több mint 57 százaléka támogatja, hogy legyen közös európai minimálbér és minimumnyugdíj.

Szabó Tímea úgy értékelt: egyértelmű, hogy még a Fidesz-szavazók is a megélhetést tartják a legnagyobb problémának.

Az ellenzéki képviselő elmondta, ma Magyarországon a minimumnyugdíj 28 500 forint, egy bölcsődei dolgozó pedig 72 ezer forintot visz haza egy hónapban. Azt javasolják, hogy a minimálnyugdíj havonta 300 euró, azaz közel 100 ezer forint, míg a minimálbér 700 euró, vagyis mintegy 240 ezer forint legyen – ismertette.


A 18 ezer milliárdból a magyarok szinte semmit sem láttak

Szabó Tímea kitért arra, hogy az elmúlt években 18 ezer milliárd forint uniós támogatás jött az országba, de abból szinte semmit nem látnak a magyar emberek, csak azt, hogy Tiborcz István 35 milliárd forinttal a 32. leggazdagabb magyar lett – mindössze 33 évesen.

Az MSZP-Párbeszéd véget akar vetni ennek az elképesztő méretű rablásnak és olyan Európáért, Magyarországért küzd, amely megbecsüli a magyar embereket – hangoztatta.

Gyűlöletkeltés és nacionalizmus helyett

Harangozó Tamás hozzátette: az MSZP-Párbeszéd nem egy olyan jövőben hisz, amely az emberek összeugrasztásáról, a gyűlöletkeltésről, a nacionalizmusról szól. Ezt képviseli Orbán Viktor szélsőjobboldali és nacionalista barátaival együtt és nemzetállamok Európája címen próbálja eladni az embereknek – mondta.

A szocialista politikus közölte, az MSZP-Párbeszéd által képviselt szociális Európa lényege, hogy az unió végre az emberek mindennapjaival, létbiztonságával is foglalkozik.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

A valóságban a megélhetési gondokkal küzdők száma nő, nem pedig az átlagbér

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn És lőn, megszületett a Minden Idők Legbénább Kormánykamuja (rövidítve: MILK), ami olyan ciki, …

ujhelyi

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Piros lapot kell mutatni Orbán rendszerének – buzdított szavazásra Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd …

ep-valasztas

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Mondá az úr! Menj és harcolj. A szép szájával mondá, meg az ő …

valasztasi-csalas

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Öt évvel ezelőtt 30 százalék alatt maradt a végső részvételi arány, ezt biztosan …

Pin It on Pinterest