A Fidesz úgy „nem csorbítja a jogait”, hogy Ön észre sem veszi, hogy mégis!

Ön szerint a szülő joga, hogy szeme fényének életét, tanulmányait egyengesse, vagy inkább átadná a Fidesznek a megtiszteltetést?

Nem csorbítják, átveszik!

Egységes, átlátható rendszer kialakítása a célja a köznevelési törvény módosításának, a szülői jogok nem csorbulnak

– mondta Bódis József oktatásért felelős államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Fordítás:

ez azt jelenti, hogy minden úgy lesz, ahogy az Orbán szerint a megfelelő nemzeti nevelés, amit ugye ő is kapott otthon a saját bevallása szerint szíjjal verő édesapjától. Látható, hogy milyen klassz ember lett belőle, tehát biztosan remek megoldást választottak.

Állítás

Az Országgyűlés pénteken módosította a köznevelési törvényt. Bódis József ezzel kapcsolatban azt mondta: a gyermekek óvodába járása három éves kortól kötelező, de sok jelzést kaptak arról, hogy a felmentési lehetőségeket

„elég puhán kezelték bizonyos területeken”.

Úgy gondoljuk,

a kisgyermek fejlődésnek nagyon fontos szakasza az óvodáskor. Az új szabályozás célja, hogy minél több kisgyermek élvezhesse óvodai környezet előnyeit.

Ön is így gondolja?

Nem inkább úgy, hogy a szülő dönthessen arról, hogy ez élvezet-e, vagy nyűg?

Az államtitkár hangsúlyozta:

a szülői jogok továbbra is megmaradnak, mert ha a szülő úgy ítéli meg, hogy korai lenne háromévesen óvodába vinni a gyermeket, egy év halasztást kérhet. A halasztásról a tervek szerint a kormányhivatal dönt, az elbírálás pedig egységesebb lesz. Az új szabályozás 2020. január 1-jével lép életbe.

Fidesz-magyar fordítás: ők döntenek!

Mindez a suliban…..

Bódis József szólt az iskolakezdésre vonatkozó szabály módosításáról is:

a törvény kimondja, hogy a hat évet betöltő gyermekeknél kötelező az iskoláztatás, de itt is megmarad a lehetősége a szülőnek, hogy indokolt esetben egy év felmentést kérhessen.

Az Oktatási Hivatal bírálja el a kérelmeket.

Fidesz-magyar fordítás: ők döntenek!

Bepróbálkozott a jóbácsis magyarázattal is:

Nem a szigorítás a lényeg, hanem az egyforma módszertan

– jelentette ki az államtitkár, kiemelve, hogy eddig „ahány iskola, annyiféle szokás volt”, amely visszásságokra adott alkalmat. Itt sem csorbul senkinek a joga, de egységes, átlátható rendszer lesz – mondta.

Magántanulóság….

Megszűnik a magántanulói jogviszony, amelyet az egyéni munkarend vált fel. Korábban az intézményvezetők dönthettek erről, az új szabályozás egységesíti az egyéni munkarend feltételeit – mondta, hozzátéve, a szülők továbbra is kérhetik az egyéni munkarendet, és az Oktatási Hivatal dönt a kérelem jogosságáról.

Fidesz-magyar fordítás: ők döntenek!

Alternatív suli

Bódis József szólt arról is, hogy a köznevelési törvény módosítása érintette az alternatív iskolák kerettanterveit is,

az alternatív iskola tantárgyi struktúrájának 70 százalékban meg kell egyeznie a Nemzeti alaptanterv kerettantervi struktúrájával.

A változtatás oknak azt nevezte, hogy a tanulók komolyabb esélyt kapjanak a továbbtanuláshoz, és az iskolaváltásokkal se legyenek problémák.

Fidesz-magyar fordítás: ők döntenek!

Van még kérdés?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük