A Fidesz utálja a szegényeket

Miközben a kormány munka alapú társadalmat szervez, éppen a munka meg nem becsültsége miatt romlik a társadalom legalsó rétegébe tartozó, a közmunka területén dolgozó majd egymillió ember helyzete. Komjáthi Imre: a közmunkások fájdalmasan kevés pénzért, közutálatnak “örvendve” dolgoznak
[mnky_ads id=”10551″]

Egy kérdés és ami mögötte van

Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő, az Együtt tagja, “Mennyivel emelkedik  közfoglalkoztatottak bére 2018-ban?” címmel, írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Balog Zoltánhoz, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez. 

A képviselő szerint az elmúlt években a közfoglalkoztatottak bére egyre nagyobb mértékben maradt el a minimálbértől, 2012-ben még a bruttó bérük a minimálbér 77%-a volt, 2017-ben már csak 64%-át érte el. A nettó bérükről 54 2017 ezer forint, nem is beszélve arról, hogy ez messze elmarad a létminimumtól.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt is megmutatták,  hogy a közmunka programok a munkaerőpiacra való visszaterelésre nem megfelelők, ugyanakkor súlyos szegénységben tartják a közfoglalkoztatottakat.

Katt ide, ha kíváncsi rá, mi vár a közmunkásokra az idei éveben

[mnky_ads id=”10552″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük