A fideszes Bús Balázs ne használja kampányeszközként gyermekeinket!

A III. kerületi Százszorszép Óvoda a Facebook-oldalán kampányol a kerület polgármestere és fideszes képviselőjelöltje mellett. Az oldal 2019. augusztus 27-én 6. 07 perckor osztotta meg Bús Balázs fideszes polgármester és egyik jelöltjének kampányfelhívását és választási képeit – írja Kiss László, III. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt

Visszautasítjuk,

hogy az oktatási intézményeket a Fidesz bevonja politikai kampányába, azt pedig különösen visszataszítónak tartjuk, hogy éppen egy önkormányzati óvoda oldalán látunk Fidesz-propagandát.

Elképesztő, hogy a kerület jelenleg regnáló polgármestere ilyen módszerrel próbál nyomást gyakorolni az óvodán keresztül a gyermekek szüleire.

Beadvánnyal fordultunk

a III. kerületi választási bizottsághoz, hogy állapítsák meg a törvénysértést. Kezdeményezzük a III. kerületi oktatási ügyekkel foglalkozó bizottság összehívását, valamint kérjük, hogy a kerületi önkormányzat vizsgálja ki, miként fordulhatott elő, hogy egy óvoda pártpolitikai szerepet vállal.

Azonnali vizsgálat lefolytatását várjuk el abban a tekintetben is, hogy vajon más közintézmények folytatnak-e kampánytevékenységeket.

A vizsgálatok végeredményéről tájékoztatni fogom a III. kerületi polgárokat ígéri befejezésül Kiss László.

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük