A fideszes Hidvéghi Balázs terelési kísérlete a kitörés napi botrány után

A magyar sajtón mellet jó néhány világlap is foglalkozott, a magyar kormány által a háttérből támogatott antiszemita megemlékezéssel, az úgy nevezett kitörési teljesítmény túrával. A szégyenletes megemlékezést az idén is náci jelképek alatt tartották meg. Orbánék azóta is tartó magyarázkodás sorozatának legújabb darabja  EP képviselőjük felszólalása.

Hidvéghi látószöge

Míg Nyugat-Európában nő az antiszemita cselekmények száma, addig a zsidók Magyarországon biztonságban élnek – jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti politikusa az Európai Parlament keddi strasbourgi plenáris ülésén, amelyen az antiszemitizmus, a rasszizmus és a gyűlölet elleni küzdelem volt a téma.

Szemtelen és fájdalmas csúsztatás

A politikus leszögezte azt is, a második világháborút követően egyetlen lehetséges megközelítés a zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben.
Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, hogy a radikális muszlim antiszemitizmus európai megjelenése és terjedése hozzájárul az antiszemita támadások számának növekedéséhez.
“Ez még egy indok az illegális migráció elleni határozott fellépés mellett” – szögezte le a képviselő. Megjegyezte azt is, hogy “Magyarországon e kérdésben teljes a társadalmi és politikai egyetértés. A zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, gyakorolhatják vallásukat és megélhetik identitásukat ma Magyarországon. Ennek biztosítása, amellett, hogy alkotmányos kötelezettség, egyben erkölcsi kötelességünk is”.

Mint az a fentiekből kiderül Fidesz egykori szóvivője  még ezt a tragikus témát is igyekezett a bevonni a kormányának oly kedves menekültüldözés témakörébe.

A társadalom minden tagja felelős az idegengyűlölet elterjedéséért

Nikolina Brnjac, az Európai Tanács soros horvát elnökségének nevében kifejtette, hogy az idegengyűlölet aggasztóan nő Európában. Több jogi eszköz létezik az unióban a diszkrimináció a rasszizmus és antiszemitizmus minden formája ellen, azonban nagyon fontos, hogy ezek a szabályok a tagállamok jogi rendszereibe is kellőképpen beépüljenek. Brnjac véleménye szerint, a társadalom minden tagját terheli a felelősség az idegengyűlölet elterjedéséért. A horvát politikus továbbá kihangsúlyozta, hogy a gyűlölet bűncselekményt a tagállami rendőrségeknek megfelelően kell kezelniük, ehhez viszont az is szükséges, hogy az áldozatok maguk is jelentsék az őket ért esteleges atrocitásokat.
Vera Jourova a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos, beszédében hangsúlyozta, hogy a gyűlölet a náci diktatúra összeomlása után is veszélyezteti a demokráciát és sokszínűséget. Véleménye szerint, az idegenek gyűlölete az EU-ban jelen van minden területen. Kiemelte, az online felületeken megjelenő gyűlöletbeszéd terjedését, amely ellen a Bizottság már korábban határozottan fellépett. Elmondása szerint a Bizottság munkáját koordinációs csoportok segítik, amelyek szorosan együttműködnek a tagállamokkal a gyűlöletbeszéd megfékezésében.

A rasszizmus a gyűlölet vivőanyaga

Donáth Anna, a Momentum képviselője arról beszélt, hogy véleménye szerint a populista, rasszista mozgalmak révén terjed az idegengyűlölet és erősödik a diszkrimináció. Ez dominóhatásként lép fel, mivel az unión belüli populista pártok egymást segítik és adnak tanácsot egymásnak kampányaikban. Ez, véleménye szerint, ha nem vigyázunk az uniós értékek megsemmisüléséhez vezethet
Donáth Anna úgy fogalmazott, hogy Magyarországon romaellenes kampány folyik. “Orbán Viktor magyar miniszterelnök elfogadja a szegregációt és nem akarja kifizetni a romák jogosan megítélt kompenzációját, és még azt is kijelentette, hogy a romák nem akarnak megdolgozni a pénzükért” – hangozatta a Momentum képviselője.
Az Európai Konzervatívok és Reformisták részéről Nicola Procaccini olasz képviselő szólt még hozzá a vitához. Procacci az hangsúlyozta, hogy a baloldal teljes mértékben megfeledkezik az iszlám radikalizmus felelősségéről az egyre terjedő antiszemitizmussal kapcsolatban, miközben Izraelt, a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államát apartheid berendezkedéssel vádolják. A képviselő az Európai Rabbik Konferenciájának elnökét, Pinchas Goldschmidt rabbit idézte, “a legnagyobb problémák ebben az ügyben a baloldalon vannak”.

Egy hozzászólás itt: “A fideszes Hidvéghi Balázs terelési kísérlete a kitörés napi botrány után

 • Avatar
  2020.02.12 - 06:56
  Közvetlen hivatkozás

  Orbannak sikerult felepiteni egy fasiszta, korrupt rendszert. Ezt a lakossag tobbsege neman elfogadta mint ahogy tette ’44 marciusban es ’48 augusztusban. (Ez az igazi Hungaricum a KOZOMBOSSEG!)
  Most a bevalt szalami/pavatanc modszerrel tovabb fogjak epiteni a rendszert es miutan megszunik az EU tamogatas kilepnek az EU-bol es Mo orosz/kinai bastya lesz Europaban es Orban marad amig elni fog. Hajra Mo!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük