A Fideszes Simonka György büntető ügye lassan célegyenesbe fordul

Polt Péter ügyészsége eddig igencsak felemásan foglalkozott Simonka György fideszes országgyűlési képviselő viselt dolgaival. Most viszont azt csiripelik a madarak, hogy elkészült a vádemelés.

Választási hangulatjavító intézkedés?

A jelek szerint a nyomozati anyagban szereplő 1,4 milliárdot jóval meghaladhatja az a költségvetési forrás, amely szőrén-szálán eltűnt. Valami különös ok folytán bűnüldözők eddig kesztyűs kézzel bántak a Fidesz egykori /?/ Békés megyei helytartójával.

Az elmúlt napokban számos olyan információ került napvilágra, amely kétségessé teszi, hogy Simonka miért védekezhet szabadlábon. Ha mindezt amit a Fidesz egyik oszlopos tagja terhére rónak, egy ellenzéki politikus nyakába tudták volna varrni, reggel, délben, este erről szólna a fideszes lakájmédia. Az illetőt vezetőszíjon, a teljes állampárti média kéjes visongatása mellett több tucat rendőr vezette volna a bíróság elé. Úgy látszik, a Fidesz lenyúlós embereire más törvények vonatkoznak.

Felfoghatatlan, hogy Simonka választókerületének polgármesterei -már a mentelmi jog megvonása után- kitüntették a képviselőjüket kiemelkedő munkájáért. Ezek a Dél -Békés megyei településvezetők vajon reggelente szemen köpik magukat a tükörbe nézve, hiszen szervilis magatartásukra nincs mentség. Hova süllyedt az egykori Viharsarok, ahol napjainkban a Simonka -félék élet és halál urai. Meddig lesz a a megalkuvás, az illetékes elvtárs hátsójának a nyalása az elvárt magatartás a hatalomtól?

Hova lettek az alföld legendás betyárjai, akik a nép nevében fosztogattak és nem a népet!

Vajon a választókerületében élők között nincs legalább tíz tökös alföldi vitéz, aki felszólítaná az egykori dinnyekirályt, hogy mondjon le mandátumáról? Ez az ember szavazott többek között az MTA szétveréséről is. Egy erkölcsileg megsemmisült képviselő -az ártatlanság vélelme persze megilleti-ott ül a Fidesz padsoraiban is nyomkodja rendületlenül a gombot. Van még ennél lejjebb?

Bizony van. A legnagyobb közösségi oldalon megjelent egy poszt, ahol a nem létező pusztaottlakai futballpálya lelátója látható:

simoka

“Tudja mi ez?
Kapaszkodjon meg!
Ez kérem tisztelettel Simonka György által 5 millió forintból épített foci lelátó!
Ja, és hol a foci pálya?
Az kit érdekel!
Lelátó legyen, az a lényeg. Arra lehetett pénzt elszámolni.
Szakértők szerint ezt a tákolmányt körülbelül 100 ezer forintból lehetett összehozni a semmi középen.
Össze is hozták. Megvalósult.
Pusztaottlakának is van már lelátója.
Az igaz, hogy stadionja nincs hozzá, sőt foci csapata sem, mi több nézője sem hiszen a települést mindössze 350 fő lakja.
Így kell ezt csinálni.
Lehet tanulni!”

 

 Simonka ennek a kis falunak volt 2014-ig a polgármestere

Ömlött a közpénz a településre, amely lényegében egy zsákfalu. Aki ismeri tudja, hogy még a madarak is ritkán járnak arra.

Simonka György faluja a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban valamivel több mint 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, átlagosan évente több mint 100 millió forint forrást nyert el, ami egy főre vetítve körülbelül 300 ezer forint. Ezzel még Felcsútot is kenterbe verte. A 2014–2020-as időszakban pedig már majdnem kétmilliárd forint jutott a településre. Amikor megnézték, milyen fejlesztések valósultak meg ebből a pénzből, több csodával is összefutottak, a legmegejtőbb azonban talán ez az 5 millióból épült 50 fős lelátó a focipályához (?!), de ezt nem használják, a focikapukat tárolják a fedett lelátón. Rossz nyelvek szerint focistáink végre tudásuknak megfelelő felszereltségű focipályát kaptak.

A lelátót meg így legalább több dologra lehet majd használni, írták többen a közösségi oldalon.

Gondolkodjunk kreatívan!

Nézelődés a pusztában (időjárástól függetlenül)…, migráns les…, nyári lak…, csatlakozás a senkit nem hagyunk fedél nélkül, családbarát kormány programjához…, vadászati világkiállítás helyszíne (itt egymilliárdot megint spórolhatnánk!)…, a magyar űrprogram és miniszterelnöki kabinetiroda teljes létszámának elszállásolására…, Tusványos helyett egy országon belüli helyszín a hívőknek.

A többi “beruházás” is valami hasonló volt. Folyt a pénz, de hogy mi “épült” belőle, azt még talán a világot kizárólag narancssárgában látók sem tudnák megmondani. Vajon az ügyészség mikor egészíti ki a vádiratot az így köddé vált pénzekkel, miért hagyták szabadlábon Békés megye fura -urát, miért kapott időt arra a hatóságoktól, hogy eltüntethesse a nyomokat, összejátszhasson esetleg a pénzek eltüntetésében cinkostársaival?

Arra nem is merek gondolni, hogy a Simonka ügy szálai a Fidesz magas köreihez is elérhetett volna, ezért ezeket a szálakat el kellett varrni. Ugye ilyen a keresztény Magyarországon teljes egészében elképzelhetetlen. Elképzelhetetlen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük