Sorting by

×

Debrecenben a Fideszt szolgája még az Ünnepi Könyvhét is?

Pósán László, aki az elmúlt hetekben szinte médiasztár lett a debreceni öröm-sajtóban, most a könyvhéten is nagyot domborított.

Maga erről így ír:

“A mai nap meglátogattam a Debreceni Ünnepi Könyvhét standjait, ahol nem csak számos érdekességet találtam, hanem a Partium Ház felkérésére a „10 könyv Trianon 100. évében az 1000 éves Magyarországról” – címmel Vincze Gábor történésszel és a Csokonai Színház színművészeivel bemutathattam néhány könyvérdekességet. A Partium Ház gondozásában ma már újból kézbe vehetjük és olvashatjuk a kommunizmus évtizedei alatt tiltólistán tartott, Trianonnal foglalkozó és Magyarország megcsonkítását feldolgozó könyveket. A baloldal egy dolgot akart mindig; mások véleményeit, az ellenvéleményeket elfojtani, elhallgattatni.

A kérdés ma is időszerű: meg kell állítanunk a baloldal ámokfutását, hogy méltó módon emlékezzünk nemzetünk tragédiáira és arra, hogy nem adhatunk nekik lehetőséget, hogy ezt újra megtegyék a magyar emberekkel. “

Eddig az idézet. Olyan “jó” és a mai hatalom gátlástalanságát és üres hazugságait olyan nyíltan bemutató, hogy érdemes volt szó szerint idézni

Valahol utat tévesztettünk. Eddig a könyvhéteken egy politikusnak annyi szerepe volt, hogy saját zsebből könyveket vehetett. Az írók, költők voltak a főszereplők a könyv ünnepén. Ebbe a politika nem piszkított bele. Debrecen újított, itt a könyvhetet is kisajátíthatta egy választási kampányt folytató fideszes politikus, aki az elmúlt években elvolt mint a befőtt, munkájáról nem sokat tudhatott a város közönsége.

De most, valami megváltozott. Jön a választás, kellenek a fotók, a tévé szereplések. Kell a milliós “gázsi”, 2022-után is.

Egyébként milyen könyvhét az, ahol politikus / fideszes természetesen/ a baloldal “ámokfutásáról” értekezhet?

A könyvhetet politikai célokra kihasználni gusztustalan, mondhatnám karikatúrája napjainknak.

De minek írni erről, ha ezt előre a szervezők nem fogták fel?

Nem látok a fejükbe, de kizárt, hogy nem tudták, mit, miért csinálnak. Asszisztáltak Pósán László politikai akciójához. (Pósán úr egyébként történész, de a posztjában -amelyet a Fidesz hirdet- erről egy szó sem esik.)

Pósán úrnak inkább az elmúlt 11 év semmittevéséről kellett volna beszélnie. Sok hasznot nem hozott a városnak, egy pártkatona, a 133 közül. Nyomogatja a gombot, ahogy a Várból elvárják.

Igazán kíváncsi vagyok, hány debreceni embernek segített mióta ott ül a tornyos házban? Érdekes: a választások után évekig csend, majd hirtelen a semmiből, még a vízcsapból is ők folynak: Tasó úr, Kósa úr, Pósán úr. Mindez a véletlen műve ugye. És még hol van 2022 áprilisa?

Befejezésül pár vélemény:

>> “Még egy hét , és a Trianont is a baloldalra keni !!! Emlékeztess már “pubi ” ….. nem a jobboldal tolta be az országot a háborúba ????? … csak kérdezem , nem vagyok benne biztos ….!”

>> “A jövőnket elloptátok a múltat széthazudjátok !”

>> “Nagyon gáz 11 év kétharmad után baloldalazni. Ez nyílt beismerése annak, hogy ennyi időn át, ekkora hatalommal a kezetekben is teljesen tehetetlenek vagytok. Oké, én is rettegnék most a helyetekben.”

Szeretnék olyan országban élni, ahol ha kimegyek az ünnepi könyvhétre, nem egy olcsó János politikus silány uszításait kell hallgatnom, ahol okos emberek, bölcs gyülekezetében lapozgathatom a könyveket.

És Istenke mentsen meg a Pósánoktól.

/Az idézet, és a fotók forrása: Pósán László közösségi oldala/

 

A Fideszt szolgája az Ünnepi Könyvhét is Debrecenben ?
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Debrecenben a Fideszt szolgája még az Ünnepi Könyvhét is?

 • 2021.09.05 - 17:33
  Közvetlen hivatkozás

  “..meg kell állítanunk a baloldal ámokfutását,..”
  ***
  Pont ellenkezőleg, hagyni kell őket, hadd lássa mindenki ahogy hülyét csinálnak magukból.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.