Egy hírhamisítás története – A Figyelő beismert, helyreigazított, majd eltüntette …. – Így mea culpáznak ők……

Emlékeznek még arra a paláverre, amit Ujhelyi képviselő “kacsalábon forgó palotája” körül csapott a kormánysajtó? Kicsit ugyan elszámították magukat, mert nem gondolták, hogy a megvádolt tökösen bebizonyítja, hogy az egész kamu. A Figyelő – láthatólag – levonta a konzekvenciát és weboldalán beismerte, hogy lyukra futott, méghozzá olyanra, amit a besározni akarók ástak és rögvest ráverte a balhét a delmagyar.hu-ra.

Ő mondta…., mint az oviban!

Egy hónappal az után, hogy a Figyelő Ujhelyi István házának felújításáról írt, most helyreigazítást tettek közzé – vette észre a hvg.hu. A lap március 19-én írt arról, hogy a Szeviép finanszírozta az MSZP EP-képviselőjének szőregi házfelújítását több tízmillió forint értékben. Keddre rájöttek: valótlan volt ez a híresztelés. Már a címben is arról írnak, hogy a Délmagyar.hu és az annak nyilatkozó Baranyi Sándor miatt írtak meg hamis hírt. A 2010-ben csődbe ment építőipari cég egyik volt tulajdonosa, Baranyi Sándor ugyanis a Délmagyarnak nyilatkozta azt, hogy ők újították fel ingyen a politikus házát. Ujhelyi később egy rendhagyó sajtótájékoztatón be is hívta a családi házába az újságírókat, hogy nézzék meg, szó sincs luxusházról, és bemutatta a felújításról kapott számlákat is.

Ujhelyi berágott: A hazudozók és a zaklatók is felelni fognak!

Már nem látható!

Aki rákattint a hivatkozásra, ami eredetileg a Figyelő beismerésére mutatott, már nem találja, még jó, hogy ez a kép megmaradt:

fotó: nepszava.hu

Nem tudni, hogy a hiátus azt jelenti, hogy mégsem helyesbítenek, vagy hogy visszakoztak, esetleg az eredeti álláspontjukat tartják fenn. Feltehetően “hoztak is, meg nem is” elvet követik. Minél kevesebben látják, annál jobb!

A fideszes lejárató hadművelet energiát ad Ujhelyi Istvánnak a politikai küzdelemhez

Kapcsolódó

A bunkóság dicsérete – Szijjártó Pétert választotta az Év emberének a Figyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük