Az ex-“fiúk” figyelmébe: “…a leggazdagabb emberek azok, akik belül hordják a ruha címkéjét”

Kétoldalt erősen hiányos fogsorú, kövérkés, erősen kopaszodó fickó egyedül iszogat Fulhamben egy bárban délután három körül. Méregetjük egymást. Valamin elkezdünk beszélgetni. Odaül és meghív egy sörre.

Kiderül, hogy gyémántkereskedelemmel foglalkozik,

ékszerboltja van, amit még a dédnagyapjától örökölt. Nagy Chelsea rajongó. Mesél róla, hogy Roman Abramovics, az orosz milliárdos rendszeres vendége. Mesél a sok millió fontos megrendelésekről, amiket kap időnként tőle és a VIP-páholyban együtt nézett meccsekről. Ekkor veszem észre, hogy egy lakást érő Rolexet hord.

Minden dicsekvés nélkül, a legtermészetesebb módon meséli, hogy már az apja is megcsinált havi egymilliót. Fontban. Az 360 millió forint. Havonta. De nem… ő nem annyira gazdag… Van egy barátja, na ő igen. A múltkor meglátott egy yachtot a Földközi-tengeren és mivel megtetszett neki, fél órán belül megvette. 35 millió fontért. 12 500 000 000 forintért.

Szóba kerül az eljegyzési gyűrűje.

Milyen gyűrűt adjon élete szerelmének egy gyémántkereskedő? A felesége egy nagyon nagy, nagyon drága követ várt. Ő a legértékesebbet vette neki: azt, amit egy holokauszt-túlélő asszonytól vásárolt, aki ezt a gyémántot – az örökségét – a nadrágja varrásában tartotta Auschwitzban. Idős korában a nő – korábbi lengyel báróné – el akarta adni, mert megszorult anyagilag. Tízezer fontot kért érte. A kereskedő harminc ezret adott.

Azt mondja, az ékszer számára történet. Sohasem vesz zálogba jegygyűrűt vagy gyereknek való ékszert. Inkább fizet többet másért az eladónak. De ő nem akar egy szomorú történet részévé válni. Pláne nem nyerészkedni rajta.

Két órát beszélgetünk.

Tanácsokkal lát el. Engem, az idegent. Kiderül, hogy 62 éves és azért nincsenek oldalt fogai, mert most jön a fogorvostól, éppen csináltatja. Nehezen is értem az érzéstelenítés miatt.

Búcsúzom. Ez a fickó otthon a NER leggazdagabbjai közé tartozna. Csak a lakása 2 milliárdot ér. Mármint a londoni. A new yorkiról nem beszélt részletesen. Mégis leült velem, bevándorló idegennel beszélgetni. Lecsekkolom a neten: megtalálom a gyémántkereskedését, nem hazudott…

Anyám mondta mindig:

“figyeld meg, fiam, a leggazdagabb emberek azok, akik belül hordják a ruha címkéjét”.

Elég ha ők tudják, mennyit ér. Elég, ha ők tudják, mennyit érnek.

Ágoston László

Vajnáné megitatta Lamborghini Huracán Spyderét – köszönhetően az Ön nagylelkűségének!

Andy Vajna tavaly több mint 7 milliárdot kaszinózott össze

Újabb kormánytag helikopteres kalandja – Semjén, a vadak réme

A Balaton egyre inkább Mészáros és Tiborcz felségvize

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük