A Fonográf dobosa 24/48 órás váltásban biztonsági őrként dolgozik – „elveszett 30 év munkája”

A hetvenes és nyolcvanas évek aranykorszakának egyik ünnepelt, kiváló zenésze volt Németh Oszkár. A Fonográf és a Tolcsvay-trió dobosaként sikert sikerre halmozott, ma már igazi legendának számít. Ám hiába a rengeteg koncert, lemez vagy az István, a király első felvételén való közreműködés, a muzsikus nem pihenhet hetven fölött sem.

Mindössze 60 ezer forintos nyugdíja szinte semmire sem elég,

így jelenleg a kétszeres nagypapa 24/48 órás váltásban biztonsági őrként dolgozik, hogy megéljen, sőt, hogy túléljen – írja a Blikk. 

„A zenészélet mindig is kiszámíthatatlan volt. Előfordult már, hogy a muzsikálás mellett kellett vállalnom valami kisebb munkát, de most egyszerűen nincs már választásom. Ha nem lenne ez a járvány, akkor éppen egy új zenekarral próbálnánk valamit alkotni, de erre most nincs lehetőség, el kellett mennem dolgozni”

– árulta el a lapnak Németh Oszkár.

Humán hotelmarketingmenedzser, bővebben éjjeliőrként dolgozom egy irodaházban. (…) Maximum rászólhatok, hogy ne tegye, és persze van egy gumibotom és egy szprém, de ennyi. Szerencsére azonban még nem találkoztam ilyen erős és bátor betolakodóval, jó lenne, ha ez így maradna….

A dobos úgy véli, az ő hibája is, hogy jelenleg mindössze havi hatvanezer forintot kap az államtól.

„Huszonévesek voltunk és ennyi idősen az ember annyira nem foglalkozik azzal, hogy mit vonnak le és mit nem. Nem törődtünk ezzel, ami nagy hiba volt. Aztán megszűnt az ORI, megszűnt az Interkoncert és valahogy eltűntek ott a dolgok és elveszett húsz-harminc év munkája”

– mondta.

Varga

 

One thought on “A Fonográf dobosa 24/48 órás váltásban biztonsági őrként dolgozik – „elveszett 30 év munkája”

  • Van egy rossz hirem Nemeth Oszkar szamara: nemcsak o vesztette el a hivatasat, ami az eletet jelentette neki, hanem rajta kivul meg jo par szazezren is, csak azoknak meg ennyi lehetoseguk sincs, plane nem nyugdijaskent. (Sokan, sokkal fiatalabbak, csaladfenntartok es parjuk is elvesztette a penzkereseti lehetoseget, es remenyuk sincs valami mast csinalni.) A zenelest kozben sem kell abbahagynia, ha van egy sajat dobfelszerelese – nagyon sok mas zenesz is van hasonlo helyzetben. Ne veszitse el a remenyt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük