A Jobbik Budapestet siratja – A párt az előválasztás második fordulójában nem áll be senki mögé

Azon nincs mit vitatkozni, hogy az ellenzéki előválasztás legnagyobb vesztese Jakab Péter a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. Ugyanakkor, ha létezik Jánusz-arcu győzelem, most beigazolódott, hogy kétarcú vereség is lehet, hiszen ameddig Jakab bukott a pártja egészen jól szerepelt.

Gyors értékelés

Nem hiszem, hogy befolyásolni fogjuk a szavazókat azzal, hogy bárki mögé beállnánk – mondta személyes véleményként Nunkovics Tibor Jobbikos képviselő az egyik kereskedelmi rádió műsorában  műsorában.

A politikus azt mondta: nem rendült meg a bizalom Jakab Péter iránt, és cáfolta, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását tervezik, vagy Jakab Péter lemondását követelnék a Jobbikban az előválasztási eredmények miatt.

Nunkovics Tibor szerint Jakab Péternek köszönhető, hogy felhozta a párt népszerűségét 6 százalékról.

“Nem hiszem, hogy most azért, mert nem úgy sikerült Péternek az eredménye, mint ahogy nagyon sokan szerettük volna – de az egyéni körzetekben viszont nagyon jól szerepeltünk -, azért pálcát kellene törni a feje felett.”

-mondta.

Szó sincs lemondatásról

A nyilatkozó szerint szerint Jakab Péter lemondása az elnökségnek sem jut eszébe.

“N​​​​​e bohóckodjunk már ilyenekkel, nem is hallottam ilyen hírt a Jobbikon belül”

– mondta.

Szerinte az elnökség dönt majd arról, hogy milyen szerepe lesz a Jobbiknak a második fordulóban, de a személyes véleménye az, hogy nem állnak be egyik jelölt mögé sem. A képviselő hozzátette: összességében elégedettek az előválasztáson elért eredménnyel, és nem csalódottak. Arra a felvetésre, hogy hiba volt-e elengedni a fővárost a Jobbiknak Nunkovics Tibor azt a választ adta, hogy ezt ki fogják értékelni, de szerinte hiba volt.

Vona Gábor a bukás okairól

Megszólalt a témában Vona Gábor a Jobbik volt elnöke is, és öt pontba foglalta össze Jakab súlyos vereségének okát, ezek közül itt csak egyet emelünk ki:

Vona tévedésnek tartotta a parizerkampányt. Véleménye szerint nem azzal volt a baj, hogy Jakab Péter megnyitotta a parizervitát a Fidesszel, ennek volt legitimitása, mivel a kormánypárt úri mentalitása valóban bicskanyitogató. A baj az volt, hogy nem tudott időben kilépni belőle és egy felelős országvezető imidzsét bemutatni. 

A többi négy lehetséges okot itt találja.

Kapcsolódó

Van mit megbeszélnünk a két előválasztási forduló között

Jobbik

 

Egy hozzászólás itt: “A Jobbik Budapestet siratja – A párt az előválasztás második fordulójában nem áll be senki mögé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük