Frissítve! A füzesabonyi dühöngő bika – Nincs új a nap alatt, akkor sem, ha közszereplők szexvideójáról van szó

Ahogy ezt a rendszert, ezt a kormányt ismerem, előbb-utóbb kitünteti Győr városa szexvideós jelenlegi polgármesterét, Borkai Zsoltot. Mert – ugyan elég régen – így tett annak idején Füzesabony városa is.

Helyi érdekű pornó

Mert bármilyen hihetetlen, nem új dolog a közszereplők szexuális életének nyilvánosságra bukkanása. Még 1997-ben, Füzesabony polgármesterének szexvideója keltett igencsak nagy feltűnést a városban. Mint azt akkoriban a Magyar Narancs  is megírta, a KDNP színeiben már a hetedik éve a település élén álló dr. Pásztor József – minden indoklás nélkül – lemondott egy rendkívüli testületi ülésen. Különösebb magyarázatra nem is volt szükség, ugyanis testület tagjai közül sokan látták azt a videókazettát, amelyen a polgármester aláz élvezete tárgyává két nőt. A füzesabonyi videotékákban is forgalmazott helyi érdekű pornó külön érdekessége, hogy azt a főszereplő főorvos-polgármester maga rögzítette titkos kamerával.

A lapnak a kocsmában nyilatkozó hely polgár azt mondta, hogy a lemondott polgármester istenfélő, templomjáró ember, így szerinte a templomban is le kellene vetíteni a filmet, hogy lássák, akik rá szavaztak.

Állítólag egy zsarolás vége lett a nyilvánosságra kerülés

Mint azt a cikk megemlíti, a rossz nyelvek szerint véletlenül került a házi készítésű pornókazetta a videotékából kölcsönzöttek közé, amiket a polgármester egyik fia vitt vissza az ominózus kazettával együtt. Elképzelhetjük a polgármestert, amikor fülébe jutott a hír: a filmet A dühöngő bika címmel terjesztik a városban, sőt még a BM-be is jutott belőle. Állítólag 600 másolat készült. Az emberek csoportosan nézték és kommentálták. A kazetta nyilvánosságra kerülése mögött állítólag egy helyi vállalkozó állt, aki zsarolta a polgármestert, mondván, hogy nála van a felvétel. Mégis veszített egy közbeszerzési pályázaton. Ez lett az eredménye.

A nagytermészetű polgármester a videó okán kilépett a (csupán) nevében keresztény KDNP-ből. Pásztor úr malackodásáért csak magának az Úristennek tartozik felelősséggel, ennek semmi köze a párthoz – állította az akkori megyei sajtófőnök.

Megszépítő messzeség

A vaskosabb részletekre nem vesztegetjük a szót. Akit érdekel, el tudja olvasni, ha fentebb rákattint a Magyar Narancsra.

Inkább arra érdemes még kitérni, ami néhány esztendővel később történt. 2015-ben még élt a Népszabadság. Ebben a lapban került nyilvánosságra, hogy Füzesabony kitüntette egykori polgármesterét. Az új Pro Urbe-díjas méltatásában azt írták, hogy „Pásztor „nevéhez fűződik a gázhálózat teljes kiépítése, amit a nagyra becsült és tisztelt előd Dr. Bocsi József kezdett el. A telepen megvalósult iskolabővítés, megoldotta a kisiskolások és a tanárok már említett gondjait, ugyanakkor a telepen lakó római katolikus emberek visszakapták a teljesen kápolnává alakított egyházi épületüket. Füzesabony a sportszeretetéről, a kiváló sportolókról volt híres mindig. Ezért megépült a Sportcsarnok. A lakosság teljes körű ellátását biztosítva adott volt a víz és gázhálózat. Ezért volt célszerű élni pályázati lehetőségekkel és neki kezdeni a város szennyvízhálózatának a teljes kiépítésének”.

Tehát mi szűrhető le a fentiek ismeretében? Eltelik néhány év, és a megszépítő messzeség már az elismerést, a kitüntetést is lehetővé teszi. És akkor nyugodtan díjazhatják ezt is, azt is…

Feljelentést tesz a Jobbik Borkai Zsolt ügyében

Feljelentést tesz az ügyészségnél a Borkai Zsolt győri polgármester ügyeivel foglalkozó blogon megfogalmazott állítások miatt Szilágyi György – számolt be az MTI. A jobbikos országgyűlési képviselő, pártszóvivő keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy beadványa már elkészült, postázásra vár.

A magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotránya

A politikus annak kivizsgálását kéri többek között hogy történt-e szexuális kényszerítés. Szerinte ugyanis felmerült, hogy uniós pénzek juttatásáért cserébe szórakozott egy nő a győri polgármesterrel. Szintén kéri hivatali visszaélés, illetve kábítószer birtoklás vizsgálatát. Szilágyi György a magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotrányának nevezte az ügyet.

A nyomozás megindításához bőven elég, amit a blogon találhatunk, sőt talán sok is – jelentette ki Szilágyi György. A politikus azt mondta, hogy „Borkai Zsolt megbukott politikusként és megbukott családfőként”. Kifogásolta, hogy a Fidesz magánügynek nevezte a történteket.

Borkainak már rég le kellett volna mondania

Úgy gondolom, hogy egy normális országban Borkai Zsoltnak le kellett volna mondania már rég polgármesteri tisztségéről, és vissza kellett volna lépnie az önkormányzati választástól – fogalmazott. Hozzátette, ha ez nem történik meg, akkor pártja szólítja fel e lépések megtételére az érintettet.

Borkai Zsolt csak egy a sok száz helyi fideszes kiskirály, a több ezer NER-lovag közül, akik ugyanígy, gátlástalanul lopják a közpénzt és lopott pénzből urizálnak, luxusban élnek, drogoznak és orgiákat szerveznek; ez a Fidesz igazi arca – tette hozzá, hosszan idézve a blog által megfogalmazott állításokból.

Árulás

Arról, hogy pártja négy, közös ellenzéki jelöltként indított győri képviselőjelöltje visszalép az önkormányzati választástól, árulásnak nevezte, hangsúlyozva, „az árulás a körülményektől függetlenül árulás”, majd hozzátette, felszólítják a négy helyi politikust, hogy listás helyükről is mondjanak le.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük