A Gazdi nagy szeretettel megsimogatta az érdi polgármestert, T. Mészáros Andrást

Az ember nem tudja, sírjon-e vagy nevessen… Orbán Viktor javaslatára Áder János kitüntette az érdi buzizó, az EP választáson városvezetőként is a Fidesznek kampányoló polgármestert.

Fájdalomdíj

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét bizonyára fájdalomdíjként adományozta a köztársasági elnök T. Mészáros Andrásnak, aki – a törvény szerint –  ezek után „jogosult magát a megfelelő állami kitüntetés tulajdonosának nevezni. Kiváltság az adományozással nem jár.”

Emlékezzünk csak! Nem olyan régen, tavasszal volt. Mint ahogy azt a Városi Kurir is megírta, T. Mészáros 2709 érdi első választónak küldött ki olyan levelet, amelyben a Fidesz-KDNP támogatására szólította fel a fiatalokat.

Az elsőbbségi levél szövegét „Érd Megyei Jogú Város Polgármestere” fejléces papírra nyomtatták, a lap alján T. Mészáros polgármesteri aláírása szerepelt, a borítékon pedig Érdet tüntették föl feladóként. Mészáros utólag úgy magyarázkodott, hogy a Fidesz elkötelezett politikusaként küldte ki a leveleket, és nem mint közhatalmat gyakorló polgármester. Érvelését nem támasztotta alá konkrétumokkal. A Nemzeti Választási Bizottság azonban az EP-választás napján elmeszelte a polgármestert.

T. Mészáros ezután fordult jogorvoslatért a Kúriához

A Kúria álláspontja szerint

a levél megjelenése, és az abban foglalt tartalom alapján egyértelműen arra lehet következtetni, hogy polgármesteri minőségében szólította meg a választókat.

A Kúria végül helyben hagyta az NVB döntését, amely kimondta: T. Mészáros megsértette a választási eljárási törvényben foglalt alapelveket, mert

a közvetlen levélkampányában azt a látszatot keltette, hogy a helyi önkormányzat nevében eljárva buzdít a FIDESZ és a KDNP támogatására. A Kúria 233 ezer forint bírság és 5 ezer forint eljárási illeték megfizetésére kötelezte a polgármestert.

Némi hazugság

A fellebbviteli eljárás során az is kiderült, hogy a közel félmilliós postaköltséget nem saját zsebből fizette – mint ahogy azt korábban a sajtónak állította –, hanem a Fidesz nevére számlázta.

Így hát érthető, hogy a Fidesz elnöke kárpótolni akarta a párthű polgármestert, aki Facebook oldalán ezt írta:

„Megtisztelő elismerést vehettem át ma az államalapítás ünnepének alkalmából”. Amúgy T. Mészáros András volt az, aki néhány napja gyermeteg buzizós mémet osztott meg akkor, amikor éppen az volt a kormányoldal legfőbb bánata, hogy a Coca-Cola plakátjain homoszexuális pár bukkant fel.

Őt terjesztette fel most a Magyar Érdemrend tisztikeresztjére Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnöknek, aki oda is ítélte neki az egyik legnagyobb állami kitüntetést.

Mindezek után csak sírva nevetek…

2 thoughts on “A Gazdi nagy szeretettel megsimogatta az érdi polgármestert, T. Mészáros Andrást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük