A gecik országlásának vége?

2018.12.12-én olyan történt a magyar parlamentben, amire a világháborúk óta nem volt példa. Az ellenzék elállta az utat a pulpitushoz, ezért Latorcai János Fidesz-KDNP-s levezető elnök nem tudott felmenni,a padsorokból vezényelte le a szavazást,a mit az ellenzéki képviselők szétkiabáltak, szétfütyültek.

Kövér László házelnök ott helyben közölte, felkéri a Házbizottságot annak megvizsgálására, hogy szükséges-e további szabályok bevezetése, és a szankciók meghozatala. Ma már tudjuk, hogy 400-500 000 ft-os büntetéseket szabtak ki pár napon belül.

De nem csak ezt közölte Kövér.

Hanem azt is, arra is felkéri a testületet, vizsgálják meg, hogy a házszabályok megsértésén túlmenő, milyen más jogellenes cselekmény valósult meg, és tegye meg a szükséges lépéseket. Azon túlmenően, hogy Strasbourg el fogja marasztalni a magyar államot a bírságok kiszabására tekintettel a véleménynyilvánítási szabadság megsértése miatt,az utóbbi kijelentéssel kell itt most foglalkozni.

Kövéri vendetta? – ….legalább “fájjon nekik”….

Mert Kövér azt mondta magyarul, hogy az ellenzék ellen büntetőeljárásokat fognak kezdeményezni, és miután a Legfőbb Ügyész Polt Péter, ezt nagyon komolyan kell venni. Emlékezzünk rá, hogy egy menekültet, aki követ dobott a határon a rendőrök felé, terrorcselekmény miatt hét év végrehajtandó fegyházra ítéltek. Kövér ezt szeretné az ellenzékkel kapcsolatban is. A rádióban azt is nyilatkozta, az ellenzék törvénytelen
eszközökkel akadályozza a törvényhozás normális működését, mert ez “puccskísérlet” volt.

Megint eszembe jutott, miért démonizálta a Fidesz Gyurcsányt, akit ma is köpköd a nép, igaztalanul.

Azért, mert az akkori szocialista politikusok között csak ő volt az, aki átlátta, hogy a Fidesz mekkora veszélyt jelent a demokratikus állam működésére, és ennek hangot is adott. 2002-ben Orbán elbukta a választásokat, mert az akkor még gondolkodó magyar nép átlátta, hogy nem kormányoz, hanem csak lop. Ezért kellett később átmosni az emberek agyát a médiumokkal, hogy ez ne tűnjön fel nekik.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük