Frissítve az ét- és árlappal! A Gundel főz Orbánra – amikor a minőség találkozik a miniszterelnökkel…?

A Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját nem az amúgy menzákra szakosodott vállalkozók üzemeltetik majd, amelyek gyermekeinket etetik nap, mint nap, hanem a Gundel Étterem.

A zsíros falat…..

Az exkluzív étterem megerősítette a hvg.hu információját, de további részletet nem árulnak el, így azt sem, mibe kerül mindez. A zsíros falatnak számító megbízást tenderen nyerték el.

Puritán Orbánnak puritán Gundel dukál? Hát a kockás-abroszos sarki…?

Miután Orbán Viktor a kormányoldali média által agyonhangsúlyozott „puritán” módon berendezkedett az átalakított karmelita kolostorban kialakított új rezidenciáján, a kosztra biztosan nem lesz panasza: a hvg.hu információja szerint a nemzetközi hírű Gundel Étterem fogja üzemeltetni a Miniszterelnökség menzáját. Névtelenséget kérő informátorunk szerint a megbízását pályázaton nyerték el, és magában foglalja a teljes catering tevékenységet a kormány új székhelyén.

Frissítve videóval! Orbán-frocli a népnek: “Kármelitákkal a Kármelitában”

A Gundel jelmondata a honlapja szerint:

Minőség és tradíció

Mostantól kezdve hozzátehetjük, hogy a zsíros kormányzati megrendelést sem veti meg a régen szép napokat megélt étterem.

Mennyiért szolgáltatnak? – az titok, legalább ki tudja hány évre

Pedig jogunk lenne tudni, hiszen költségvetési intézmény közbeszerzéséről van szó, aminek a cehhét mi mindannyian fizetjük.

A portál kérdésére az étterem kommunikációs igazgatója, Angelus Barbara megerősítette, ahogy azt is, hogy tenderen nyerték el a megbízást. A szolgáltatás ellenértékéről és más részletekről viszont nem kívánt nyilatkozni, a várgondnoksághoz irányított bennünket, amelytől cikk megjelenésével egy időben ki is kérték a megállapodást.

Orbán bevette a Palotanegyedet, olvassa, mit lehet január 1-e után és főleg, hogy mit nem, a Várban!

A Gundel exkluzív étteremnek számít,

a honlapjukon elérhető menüben a legolcsóbb főétel közel 6000 forint, míg a legdrágább 16 500 forint. Természetesen ebből nem következik, hogy a Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését is ilyen árszinten vállalták, de az biztos, hogy a színvonalat tekintve magasra tették a lécet az új kormányzati munkahelyen.

A takarító néni is ezt eszi majd?

Arról egyelőre semmit nem tudni, hogy a Karmelita Kolostor összes munkása a Gundel-menza ebédjét eszi-e majd, lehet, hogy nekik a “csumi” jut? Bár a régen jó hírű vendéglátóipari egységnél még az is fincsa lehet.

A Gundel vezető séfje nemrég lett Litauszki Zsolt,

akit saját honlapjuk szerint arra kértek fel, hogy a segítségével a „tradíciókat megtartva újuljon meg” az étterem. Hozzáteszik, hogy Litauszki számos éttermet vitt már sikerre korábban, információink szerint dolgozott Zsidai Zoltán Roy-nak is, akinek cégcsoportja szintén jelen van a Budai Várban, és ismert Orbán Ráhellel ápolt kapcsolatáról. A kormányfői megbízás viszont így ezek szerint korábbi főemberének, illetve az őt leigazoló Gundelnek jutott.

Frissítés! Azonnali válasz jött a beetetésre a szóvivőtől

Jelentkezett a hvg.hu-nál Orbán Viktor egyik kommunikációért felelős embere, Kaminski Fanny – Habony Árpád ex felesége, ex fotós –  aki két friss képet küldött annak alátámasztására, hogy bár valóban a luxusétterem főz rájuk a felújított új helyen, a Miniszterelnökség menzája is csak egy sima menza, hagyományos ételekkel és szolid árakkal.

Mutatjuk a kivetített Gundel-menza aktuális kínálatát:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük