A gyereknek néha nagyobb szüksége van az édesapjára, mint az édesanyjára!

A féltékenység zöld szemű szörnye bárhol, bármikor, bárkik között lecsaphat. Mielőtt elhatalmasodna, érdemes kordában tartani, mert van, hogy teljességgel alaptalan. Biztosan ilyen eset az, amikor a “szemfénye” pillanatnyilag egyik, vagy másik szülőjét részesíti előnyben.

Anya vagy apa? Is, is!!!

Sok esetben egy apa fontosabb szerepet játszik a gyerek életében, mint az anya. Emlékszel a legjobb gyerekkori barátodra? Lehet, hogy nem is egy volt, hanem több.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekkorban kötött ismeretségek szinte az egész életünket befolyásolják. Ami még ennél is fontosabb, az a szülő és gyerek közötti kapcsolat, mert így alakul ki a barátkozás alapja, vagy ellenkező esetben a szociális fóbia.

Azoknak a gyerekeknek nehezebb az ismerkedés, akikkel a szülők nem foglalkoznak. Milyen kapcsolat van a családi élet és a kapcsolatkialakítás között? A Pennsylvániai egyetem kutatói kidolgoztak egy tanulmányt, ennek a kérdésnek a megválaszolására.

fotó: pixabay

687 család viselkedését elemezték

attól az időponttól, amikor a gyerek hatodik osztályba ment és nyomon követték a nyolcadik osztály elvégzéséig. Heo Va Mak, Gregory Fosko és Mark Feinberg kutatók az alábbi következtetésre jutottak.

A gyerek és barátai közötti kapcsolat szorosan összefügg a gyerek és a szülei közötti kapcsolattal. Azok a gyerekek akikkel egyik, vagy a másik szülő nem foglalkozik, sokkal nehezebben barátkoznak és általában magányosnak érzik magukat.

Az apa és a gyerek közötti kapcsolat különleges

Hogy miért? Lapozzon, érdemes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük