A gyereknek néha nagyobb szüksége van az édesapjára, mint az édesanyjára! 0 80

apa

Úgy tűnik, hogy a gyerek és az apa közötti kapcsolat sokkal fontosabb, mint a gyerek és az anya közötti kapcsolat. Azok a gyerekek akiket az apjuk figyelmen kívül hagy sokkal jobban ki vannak téve a társadalom iránti fóbia kialakulásának, amikor felnőtté válnak, a magánynak mivel nem tudnak kapcsolatokat kialakítani.


“Azt vettem észre, hogy amikor egy apa figyelmen kívül hagyja a gyermekét, akkor alakul ki a társadalom iránti fóbia”

– nyilatkozta a szakértő.

A gyerekeknek szükségük van arra, hogy mind a két szülővel jó legyen a kapcsolatuk. Ez nem azt jelenti, hogy csak azok a gyerekek képesek a sikerre akiket mind a két szülő nevel, hanem arra emlékeztet, hogy az apák és az anyák is fontos szerepet töltenek be a gyerekek életében.

fotó: pixabay

“Azt gondolom, hogy ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a családokban összetartás, békesség és harmónia kell legyen. Lehet, hogy néha elfelejtjük azt, hogy mennyire fontos a család és a jó kapcsolat a gyerekek és a szüleik között?”

Mit jelent a társadalom iránti fóbia?

Sajnos ez a dolog sokkal több embernél kialakul, mint ahogy azt gondolnánk, a legelterjedtebb érzelmi probléma a világon, a társadalom 7 százalékát érinti. A társadalom iránti fóbia abban nyilvánul meg, hogy az illető személy fél ismerkedni, ezt magyarázta el Thomas Richards pszihológus a Szociális Szorongás Társulatának elnöke.

illusztráció: pixabay

A gyerekeket szeretni kell!

Ha úgy érzik, hogy figyelmen kívül hagyja őket valamelyik szülő, akkor nehezen fognak ismerkedni, beilleszkedni a közösségbe, és ha az apa nem foglalkozik velük, később kialakulhat a közösséggel szembeni fóbia. Szerencsére ezt kezelni lehet egy hozzáértő terapeuta segítségével, de jobb elkerülni a kialakulását.


Szóval kedves apukák és anyukák, ne egymással küzdjenek, hogy melyikük a gyerek kedvence, hanem együttes erővel segítsenek, hogy klassz élete lehessen.

(forrás: bidista.com)

Schobert Norbert szerint bátran mondjuk a gyereknek, hogy dagadt, vagy hülye….

Kedves tanárok! Nem kezdhetnénk újra a beszélgetést? Például egy ilyen mondattal: „Szeretettel üdvözöllek titeket, gyerekek”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

szunyog

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Éppen mostanság nyírják ki az MTA-t, mondván, semmi szükség a felesleges tudásra, tessék …

pofatlan

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Komolyan gondolom, hogy a gödörnek biztosan van alja, de a Fidesz nap, mint …

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nagy nézeteltérések nélkül tartottak vitát pénteken este a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás indulói: …

viking

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábra helyezett Jurij C., a Viking Sygn …

Pin It on Pinterest