Kerítésen innen

A gyermekvédelmi (?!) népszavazáson Orbánt cserben hagyta a népe, most ő és csapata tesz rájuk

népszavazás

Nagy volt a csend az érvénytelen, gyerekvédelminek mondott népszavazás óta a kormány részéről ezen a téren, de most szóba került a téma abban az interjúban, amit a Mandiner készített Répássy Róbert igazságügyi államtitkárral.

Jó, jó, de akkor is

Azt kérdezték tőle, hogy bár a gyermekvédelemről szóló népszavazás közjogilag érvénytelen volt, „de erős felhatalmazást adott a kormánynak. Változhatnak-e még az erre vonatkozó jogszabályok ebben a megközelítésben?”

Répássy azt mondta, hogy még a nyári ülésszakban kerülhetnek olyan javaslatok az Országgyűlés napirendjére, amik gyakorlatilag végrehajtják a referendumban meghatározott célokat,

„azaz távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól. A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében, így azt, hogy ők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban. Ezekből a szabályokból fog egyébként világossá válni az is, hogy a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt”

– mondta.

A gyerekvédelminek mondott népszavazáson legalább 1,5 millió érvénytelen szavazat született. A népszavazás a politikai kampány részévé tette az LMBTQ-személyek megbélyegzését és a nemváltás kérdését. Az Amnesty International ezután azt közölte, hogy vissza kell vonni a gyermekvédelminek nevezett „propagandatörvényt”.

Emlékeztető

A Fidesz által kampánytémává tett melegellenességet a kampányban napirenden tartó népszavazáson négy kérdést tettek fel, ezek a következők voltak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Írja  cikkszemléjében a Telex.

Kapcsolódó

About Author

Comments (1)

  1. […] A gyermekvédelmi (?!) népszavazáson Orbánt cserben hagyta a népe, most ő és csapata tesz ráj… […]

Szólj hozzá!