A Győri Audi ETO KC legyőzte az eddig veretlen Rapid Bukarestet

A Győri Audi ETO KC hazai pályán 32-30-ra nyert a román Rapid Bucuresti ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton.

A hazaiak benevezték a meccsre a 43 éves francia másodedzőt, Raphaëlle Tervelt is

A bajnoki címvédő győriek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Rü Unhi is hiányzott, ráadásul Fodor Csenge, Line Haugsted és Linn Blohm sincs tökéletes egészségi állapotban.

A vendégeknél ott volt a válogatott Korsós Dorina, valamint két új játékos, a novemberben Siófokról igazolt szerb Andjela Janjusevic és a 2019-es világbajnokság legértékesebb kézilabdázójának megválasztott, vb-aranyérmes holland Estavana Polman is.

Színvonalas, sok gólt hozó első félidőt produkáltak a csapatok, amelyek elsősorban nem védekezésében tündököltek, inkább a gyors támadásokkal és a nagy gólokkal tették látványossá a játékot. A bukarestiek a francia Orlane Kanor találataival tartották magukat, először a 22. percben alakult ki egygólosnál nagyobb különbség valamelyik csapat javára (13-11). Az első félidő hajrájában Stine Oftedal irányításával 4-1-es sorozatot produkált az ETO, így a szünetben 18-15-ös előnyben volt.

A játék képe a második felvonás elején sem változott, de Ana Grost vérző orrsérülés miatt átmenetileg elveszítették a hazaiak, akik 5-1-es sorozatuk után már 24-19-re, négy perccel később pedig 27-20-ra is vezettek.

Több lövést rontott a Rapid, mivel a győriek kiválóan védekeztek, de időkérésük után – némileg váratlanul – megkezdték a felzárkózást. Öt perccel a vége előtt ismét csak egy találat volt a különbség, de Silje Solberg bravúros védéseinek köszönhetően egyenlíteni nem tudtak a románok.

Yvette Broch
Yvette Broch

A hazaiaknál Ana Gros nyolc, Stine Oftedal hat, Schatzl Nadine öt gólt szerzett, Silje Solberg 14 lövést védett. A túloldalon Orlane Kanor hét, Sorina Grozav hat, Korsós Dorina négy találattal, Ivana Kapitanovic tíz védéssel zárt.

Ambros Martín, a Győr vezetőedzője

“Nagyon jó volt nézni, hogy az Európa-bajnokság után milyen magas szinten játszottak a játékosok. Egyik csapat sem adta fel, magas szinten működött a védekezésünk és a támadásunk is. Összességében nagyon elégedett és büszke vagyok, ez egy igazi csapatteljesítmény volt.”

Silje Solberg: Egy jó és erős mérkőzést játszottunk

“A hangulatra sem lehet panaszunk, hiszen mindkét csapat szurkolói remek hangulatot teremtettek. Örülök a győzelemnek, büszke vagyok a csapatra.”

Női kézilabda Bajnokok Ligája

B csoport, 7. forduló:

Győri Audi ETO KC-Rapid Bucuresti (román) 32-30 (18-15)
Győr:
 Solberg, Toft (kapusok), Blohm 3, Broch 2, Hansen 1, Haugsted, Faluvégi, Farkas, Fodor, Gros 8, Győri-Lukács 4, Nze Minko 3, Oftedal 6, Ogonovszky, Schatzl 5, Tervel.
Rapid: Kapitanovic, Sandru (kapusok), Badea, Buceschi 3 (1), Ciuca, Espinola 1, Hernández 1, Grozav 6, Gutiérrez 2, Janjusevic, Kanor 7, Korsós 4, Polman 3, Lopez 2, Ostase 1, Perianu.

HC Lokomotiva Zagreb (horvát)–Team Esbjerg (dán) 18-30 (8-14)
Metz Handball (francia)–Kastamonu Belediyesi GSK (török) 35-24 (18-14)
WHC Buducsnoszt BEMAX Group (montenegrói)–Storhamar Handball Elite (norvég) 24-23 (12-11)

A B-csoport állása: 1. Győri Audi ETO KC 12 p (+62), 2. Metz Handball 11 p (+50), 3. Team Esbjerg 10 p (+46), 4. CS Rapid Bucuresti 10 p (+13), 5. WHC Buducsnoszt BEMAX Group 7 p (-1), 6. Storhamar Handball Elite 4 p (-10), 7. Kastamonu Belediyesi GSK 2 p (-65), 8. HC Lokomotiva Zagreb 0 p (-85).

A három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel álló Ferencváros vasárnap a román CSM Bucuresti otthonában szerepel, a hat sikerrel és egy vereséggel rendelkező ETO pedig jövő vasárnap a Rapid Bucuresti otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Forrás: gyorietokc.hu / MTI

Fodor Csenge szerint a védekezésen lesz a hangsúly a győri kézilabdázóknál

Pin It on Pinterest