A győri kórház menesztett sürgősségi vezetője jó lesz a Honvéd Kórháznak?

Még ki sem hűlt Zacher Gábor széke a Honvédkórház sürgősségi osztályán, máris meg lehet az utódja: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábbi főigazgatója válthatja egyelőre megbízott vezetőként. 

Megfelelő ember…, de kinek?

A közösségi oldalak olykor bővebb és részletesebb információkkal szolgálnak, mint a csöpögtetett szivárogtatások. Lássuk, mit találni “Honvéd Kórház ügyben”:

“Hiába na! Csak sikerült ismét megtalálni a megfelelő embert a megfelelő pozícióra!

Pár órája fejezete be Zacher Gábor a Honvédkórház ex sürgősségi osztályvezetője a munkát, hivatalosan meg nem erősített, de belső hírek szerint már meg is találták az utódját. Aki nem más, mint az Isteni BB, azaz Burány Béla.

burany-bela
fotó: hirekmindenkinek.hu

Akitől nemrég vált meg a Győri Kórház sürgősségi osztálya közös megegyezéssel.

Burány már egyszer vezette a Honvéd sürgit, aztán az emlékezetes botrány kirobbanása után már csak, mint vezető munkatársként titulálták. Majd a Mentőszolgálat főigazgatójaként szerepelt és bukott csúfosan, komoly adósságot és morális válságot hagyva maga mögött. Erről egyébként itt írtam :

A botránya az a tíz évvel ezelőtti rendkívül szomorú eset volt, ahol egy tömeges baleset kapcsán az egyik sérült kisgyermeket halottnak nyilvánította, akit később a helyszínre érkező tűzoltómentők kezdtek ellátni, újraéleszteni. A gyermek végül életben maradt, de komoly agykárosodást szenvedett.
Erről az esetről a 24. hu cikksorozatot jelentetett meg ezek itt:

Mindez, persze nem véletlenül történik,

hozzájárult ehhez az is, hogy a Honvédség nem alkalmas arra sem, hogy egy háziorvosi rendelőt üzemeltessen, nemhogy egy kórházat.
Meg persze az is sokat nyomott a latba, hogy Zacher felmondása nem gondolkodásra ösztönözte a honvédelmi minisztert, hanem hisztériára és toporzékolva tekintett el attól a kegytől, amit Zacher önként felajánlott, hogy felmondási idejét letölti. Ebben az esetben ugyanis a vezetésnek lett volna ideje megfelelőbb személyt találni az osztály vezetésére. De így a miniszter hisztije miatt gyorsan kellett cselekedni és mint ezt tudjuk ez mindig kompromisszumos megoldást eredményez. Most ez így sikerült, na!

Most a hírek szerint erre az emberre bízzák Magyarország legnagyobb sürgősségi osztályát, mert ha a hír igaz, akkor ami ha eddig no go zóna volt, most háborús övezetté válik.”

Burány Bélát a második Orbán kormány idején, 2013-ban bízták meg – egy pályázat eredményeként – az OMSZ irányításával. A vezetőváltást pénzügyi átvilágítás kísérte, az egészségügyi államtitkárság pedig a Népszabadság akkori információi szerint hárommilliárdos gyorssegélyt adott a felhalmozódott hiány eltüntetésére. 2014-ben viszont már Burány fordult a szaktárcához, és kért 5-6 milliárd forintot, különben – írta – „csökkenteniük kell a mentéshez való hozzáférést”. 2015-ben menesztették posztjáról, miután kiderült, csúsznak a kormány által megígért fejlesztések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük