A győri politikusok alighanem megzakkantak! – A közös ellenzéki a Fidesz-jelöltet tolja

Győrben, ahogy közeledik a vasárnapi időközi választás, úgy tűnik, bármi belefér a helyi politikusoknak. 

A volt MSZP- alelnök után újabb dezertálás

Bárány István, a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjeként október 13-án nyert önkormányzati képviselő is Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja a vasárnap tartandó időközi győri polgármester-választáson – jelentette be a közgyűlésben függetlenként tevékenykedő képviselő csütörtökön.

Bárány István sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy számára

mindig a város és benne a választókerülete volt és lesz is az első, és Dézsi Csaba Andrást tartja képesnek arra, hogy a megyeszékhelyet vesse.

Volt alpolgármesterként Dézsi Csaba Andrásnak van városvezetői tapasztalata,

civilként pedig nemcsak szakmai karriert épített, hanem egy országos szintű győri intézmény létrejöttéért, a Szívcentrumért is sokat tett. Orvos szakmai jó hírneve és tekintélye nem csak orvosi környezetben, hanem a város határain túl is hat

– mondta. Hozzátette, hogy

Dézsi Csaba András személyében egy emberközpontú, a városlakókkal párbeszédet folytató, a város érdekét minden szinten képviselni és érvényesíteni képes városvezetőt nyerhetnek a győriek.

Magyarázat helyett magyarázkodás

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg nem lehetnek ugyanazok az érdekeik az ellenzéki összefogással, mert neki képviselőként azt kell szem előtt tartania, hogy a választókerületében élők mit szeretnének.

Októberben a város eldöntötte a felállást a közgyűlésben, a 22 fős grémiumba a Fidesz-KDNP-nek 16 jelöltje került be, a gördülékeny munkavégzéshez pedig Dézsi Csaba Andrásra van szükség

– jelentette ki Bárány István.

A legfontosabb döntéseket a közgyűlés hozza meg, a polgármester mozgásterét a közgyűlés által elfogadott szervezeti és működési szabályzat határozza meg. Azt mondta,

döntésének hátterében a pártszimpátiától független racionalitás áll.

Bárány István október 13-án egyéni választókörzetben a szavazatok 46 százalékát szerezte meg, amellyel az ellenzéki összefogás egyetlen olyan jelöltje volt, aki győzni tudott egyéni választókörzetben. Jelenleg ötödik ciklusát tölti önkormányzati képviselőként.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük