A gyülekezési jog, na meg a házastárs fogalma, ami nemi szempontból semleges

Nem tudom. Lehet, velem van a baj. Még mindig idegrohamot kapok, ha látom, Orbánék mit művelnek a joggal. Most a gyülekezési jogot buzerálják. Az alaptörvénybe is beleveszik,hogy a magánlakás, az otthon védelme érdekében korlátozható, megtiltható egy tüntetés.

Az ideológia a szokásos

Isten, Haza, Család! Az ő érdekükben kell ezt megtenni, meg a Kossuth tér környékén élők érdekében. Had aludjanak szegények. Egy lófaszt! A hatalomnak elege van abból,  hogy Orbán lakásánál mindenféle idióta ólálkodik, aszfaltra fest, molinót tesz fel. Hogy jön ehhez egy kis libsibibsi geci, hogy zavarja a Vezér nyugalmát. Na majd teszünk róla, hogy a rendőr gondolkodás nélkül, és magát hősnek érezve vigye el.
Orbánék mindig azért vesznek bele valamit az Alaptörvénybe, jogalkotási szemétként egyedi esetekből kiinduló normákat létrehozva, mert úgy gondolják, ez megvédi őket a strasbourgi  Európai Unió  Bíróság (EUB) döntéseivel szemben. Mondván, az Alkotmány mindenek fölött, azt a bíróság sem bírálhatja felül.

Rossz hírem van

Precedens döntést hozott az EUB egy Romániával kapcsolatos ügyben. Ahol elutasították egy amerikai – román homosexuális pár egyikének tartózkodási jog iránti kérelemét arra hivatkozva, hogy Románia nem ismeri el a melegek házasságát. Az  EUB kimondta, minden államnak joga van saját hatáskörben dönteni arról, hogy elismeri- e a melegek házasságát. Azonban a szabad mozgáshoz való jog gyakorlásáról szóló uniós irányelve szerint a házastárs fogalma nemi szempontból semleges. Tehát mindenkit megillett, akár nem uniós állampolgárt is. Tartózkodási jogának gyakorlása ezért, nem  sérti az adott nemzet identitását, és nem veszélyezteti közrendjét.
Tehát a következő történt. A bíróság az eu jogra hivatkozva átnyúlt az adott állam alkotmánya felett. Ugyenez fog történni a mi gyűlekezési joggal kapcsolatos alaptörvény módosításunk kapcsán is. Sőt. A gyűlekezési jog a szabad véleménnyilvánítás egyik formája. Még a Sólyom féle alkotmánybíróság is kimondta, hogy a véleménnyilvánítás szabadságának  minden államban kitüntettet szerepe van, ezért csak kevés joggal szemben kell engednie, kevés joggal szemben korlátozható.

A Kossuth tér környékén lakók tudták hol vesznek lakást

Orbán pökhendi nyugalma nem ilyen. A Kossuth tér környékén lakók, pedig tudták hol vesznek lakást. Ettől magasak ott az árak. De az áraknak ára is van. Egy demokráciában  a szólásszabadságot nem lehet korlátozni arra hivatkozva, hogy Mari néni alucsizni szeretne. Meg ez az egész csak fedő duma. Tudjuk.  2006-ban, mikor örjöngő mocskok rohangásztak a főváros utcáin, a Fidesz is szervezete őket. Akkor nem kezdeményezték az Alkotmány módosítását arra hivatkozva, hogy a környékbeliek éjszakai nyugalmát zavarták azok az enyhe kis lángoszlopok, amik a Tv Székházból csaptak  fel…
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük