A Heim Pál kórházban csak akkor maradhat benn a szülő, ha ágyat bérel?

Akinek volt már beteg a gyereke tudja, hogy semmi esetre sem hagyja magára, ha kórházba kerül. Nem Gelka ez, ahová bevisszük a hibás cuccost és otthagyjuk – szokta mondani a barátom az ilyen esetre.

Hiába a TB-fizetés, az emberiesség, fizetni kell!?

A közösségi oldalon bukkantunk egy bejegyzésre, ami ezt panaszolja:

“Magyarország jobban teljesít…vagyis, ha a gyereked kórházba kerül, -jelen esetben a Heim Pálba- éjszaka bent maradsz vele, nem fekhetsz a földre, nem alhatsz a széken mellette és ha mint a mi esetünkben, ma éjszakára is benntartják és nem akarsz egész este megint ülni, szeretnél mondjuk szundítani, vagy 1 picit aludni…akkor 1 dolgot tehetsz: ágyat kell bérelned (természetesen minden bent töltött éjszakáért) egy sza….t..”

A bejegyzés írója mellékelte a számlát is, amit kapott:

fotó: V.I. facebook oldala

Nem tudjuk eldönteni, hogy mindez mennyiben jogos, de, hogy embertelen, az tuti. Tegyük fel, a gyerekével maradni akaró szülőnek nincs momentán éjszakánként 4.500.- forintja, akkor kiteszik? Ez a rendelkezés -ha ez az- minden résztvevő felet méltatlan helyzetbe hozza. Gondoljuk végig a nővér szemszögéből, akinek mindezt a valóságban végre kell hajtania.

A kommentekbe beleolvasva kiderül, hogy sok a kétség, néhányan a történetet magát is kétségbe vonják. Nem dolgunk dönteni, kérjük, akinek van hasonló tapasztalata, ossza meg velünk és az olvasókkal.

A kommentekből…

“Gasztroenterológián voltam bent a lányommal,de nem kellett fizetnem. Ez három éve történt.”

“De most itt mit kell nézni? A számla hamis, vagy mi az isten? El sem lehet olvasni egy szót se rajta”

“Anno nekem 6000 Ft volt.”

“Annak idején Veszprémben velem is fizettettek, és ráadásul ágyat sem kaptam, a gyerekkel nyomorogtunk egy ágyon, de ez nem mostanában volt.”

“Nem értem, hogy gondolja mindenki, hogy egy gyerekkórháznak legyen kapacitása arra, hogy minden egyes gyermek mellett aludjon külön ágyban még egy szülő. Értem, hogy borzasztó szituáció szülőként, de nem hiszem, hogy reális elvárás. Örömmel látom, hogy van sok pozitív tapasztalat komment és sokszor sikerül megoldani.”

“Én nyolc évvel ezelőtt is ennyit fizettem a Heim Pálba mikor bennt voltam a kislányommal. Fotel ágyat kaptam. Tv volt a szobába és külön fürdő szoba volt WC-vel. Sok mert mi sem egy napig voltunk hanem egy hetet. Hát, de sajnos ez van”

“Ha ebbe a szituációba kerülnék, biztos teljesen ki lennék borulva, és mindent megtennék, hogy ott lehessek a gyerekemmel. De attól még mindig nem hiszem, hogy reális elvárás hogy minden gyerek mellet legyen egy ágy a szülőnek. Ha meg szülőknek tartják fenn az ágy helyét, akkor meg az a baj, hogy gyerekeknek nincs elég hely és sokat kell várni.”

“2 éve voltam Pécsett a lányommal 3 napot kivizsgáláson. Ingyen egy másik épületben volt a szállás igaz kb:30 évvel ezelőtt is így nézhetett ki. Idén csak 1 naposon voltunk a lányommal Pécsett a szájsebészeti klinikán ott sem kellett fizetni. Együtt feküdtem vele , igaz este 10 után haza jöhettünk mivel nem volt láz komplikáció.”

4 hozzászólás

 • 2019.12.28 - 19:59
  Közvetlen hivatkozás

  HURRÁ ! Hiszen még nincs külön számla @ betegágyról, a gyógyszerekről és a személyzet munkadíjáról ! Sőt a kórház egyéb rezsiköltségeiről sem ! … De tovább nem ötletelek, mert képesek és bevezetik !

  Válasz
 • 2019.12.29 - 10:07
  Közvetlen hivatkozás

  Sógorom a napokban Thaiföldön kapott kisebb strókot. Kétágyas szobában volt, a felesége mellette lehet. Pedig ez Ázsia!

  Válasz
 • 2019.12.29 - 11:14
  Közvetlen hivatkozás

  Mivel a kórházak nem tudják teljesen ellátni a beteg gyerekeket, ezért hálásak lehetnek a szülőknek hogy az ápolási munkának nagy részét átvállalják! Ezért bér járna! Viszont az anyukák remélhetőleg tiszta, ápoltan vannak a körteremben! Visznek tisztálkodásukhoz mindent! Ha a szülők visznek oda egy kemping ágyat azt szabad? Csak kérdezem! Mennyire zsúfoltak a kórtermek, ha a szülő is ott van?

  Válasz
 • 2020.01.02 - 14:48
  Közvetlen hivatkozás

  A szamlat bemutato apa a 15 eves fia mellett akarta tolteni az ejszakat. Oke, de miert ingyen? Azert ez mar nehezen toleralharto.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük