Időjárás: nem lesz szép időnk ezen a hétvégén. Igazából, még kiránduló időnek sem neveznénk, hiszen időről időre leszakad az ég.

Péntek

Napközben…

– Az ország északkeleti harmadán és délnyugaton folytatódik a napos-gomolyfelhős idő.

– Az ÉNY-DK irányú középső sávban ezzel szemben zömében felhős égboltra van kilátás, csak átmeneti időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan egész nap előfordulhat kisebb eső, zápor, illetve főként délután, este zivatar.

Késő délután, estefele már szerte a Dunántúl egész területén, azaz délnyugaton és a déli országrészben, illetve az északkeleti határszélen is kialakulhat zivatar. Mérsékelt, néha kissé élénk légmozgás várható. Északnyugaton valószínű a leghűvösebb.

Éjszaka keleten is befelhősödik az ég, elszórtan, bárhol számítani lehet kisebb esőre, záporesőre, néhol zivatarra. Jelentősebb csapadék legfeljebb egészen kis körzetekben fordulhat elő.

Szombat időjárása

– Az ország északin felén alapvetően borongós időre készülhetünk, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan kisebb eső, záporeső, néhol zivatar is előfordulhat.

– A déli országrészben több napsütésre van kilátás, de a változó gomolyfelhőzet ott is időről-időre erősebben megnövekedhet. Elszórtan záporeső, késő délután, este hevesebb zivatar ebben a térségben is kialakulhat.

Általában mérsékelt északias szél fúj. A több felhő ellenére sem lesz hideg: délen alig mérséklődik a maximum hőmérséklet, északon valószínű kevésbé meleg a délutáni órákban.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

péntek reggel 16 – 20,

péntek délután 29 – 32, északnyugaton 27,

szombat reggel 17 – 20,

És így tovább…

Vasárnap, hétfőn naposra fordul az idő, északkeleten várható felhősebb ég. A napsütés mellett, délután elszórtan alakulhatnak ki záporok, valamint zivatarok.

Kedden egy hidegfront érkezése körvonalazódik, a Dunántúlon megerősödő északnyugati széllel. Felhősebb időre készülhetünk, országszerte és sokfelé, de továbbra is csak elszórtan kialakuló záporokkal, zivatarokkal.

Szerdán, csütörtökön –jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – most változékony, szeles, zömmel felhős, mérsékeltebben meleg és elszórtan csapadékos idő a valószínűbb.

Péntektől naposabb, szárazabb, melegedő idő kialakulása körvonalazódik, bár ez még messze van, nagy a bizonytalanság.

Forrás

Kapcsolódó

időjárás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét