A hétvégén durván változik az időjárás, és nem jó irányba

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

A hétvégén bármennyire is várjuk, nemhogy jobb lesz az időjárás,  éppen ellenkezőleg, és ráadásul ezt még annál is kellemetlenebbnek érezzük majd mint amilyen valójában.

Pénteken is folytatódik

a jelentős időjárási eseményektől, frontoktól mentes, az ország túlnyomó része felett szürke, párás, rétegfelhős, hideg idő. Reggel ismét sokfelé képződik sűrű, zúzmarás köd ónos szitálásokkal, hószállingózásokkal. Foltokban, a nyugati, északnyugati országrészben, a keleti határvidéken, illetve a magasabb hegycsúcsokon van esélye napsütés előfordulásának. Számottevő csapadék nem érkezik, a sűrűbb ködfoltokban azonban előfordul ónos szitálás, hószállingózás, illetve zúzmara képződés. A Kisalföld térségében megélénkül a délkeleti szél, másutt gyenge marad a légmozgás.

Éjszaka, északnyugaton legyengül, míg a középső országrész déli térségében megélénkül a délkeleti szél, másutt marad a szélcsendes idő. Ismét túlnyomórészt felhős, nyirkos, sokfelé ködös lesz az idő, gyakoribbá válnak az ónos szitálások, hószállingózások, de a szelesebb területeken valószínűbb a csillagfényes égbolt, alacsonyabb pártartalom. Hajnaltól a nyugati országrész fölé vastagabb, frontfelhőzet érkezhet, ami ott visszafoghatja a ködképződést és a lehűlést is.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel -6 – -1,

péntek délután -2 – +2, foltokban +4,

szombat reggel -4 – -1 fok körül alakul.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük