Még nem tudni, mit hoz az operatív törzs csütörtöki instrukciója, de az tuti, hogy időjárásfronton kettészakad az ország. Mielőtt nagy tervezgetésbe fogna, érdemes beleolvasni abba, hogy mi várható.

Egy mondatban: péntekig nagy hőmérséklet ingadozás várható: északon felhős, hűvös, délen napos, meleg idő várható.

Szerda éjszaka

délen is befelhősödik az ég, de említést érdemlő csapadék ott nem valószínű. Kezdetben, északon még lehet zápor, kisebb területet érintő, átmeneti eső, majd hajnalban, az északi országrész felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet.

Csütörtökön

a napsütésé lesz a főszerep, de időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet. Kisebb záporeső a déli országrészben, valamint északkeleten fordulhat elő. A szél mérsékelt, helyenként élénk, és nagyrészt északnyugati irányú lesz. Északon kissé hűvös, míg másutt kellemes nyári hőmérséklet ígérkezik.

Estétől dél felől észak felé haladva egy instabil zóna helyeződik hazánk fölé, emiatt éjszaka bárhol kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Legvalószínűbb folytatás

Pénteken, a délelőtti sok napsütést délután erőteljes gomolyfelhő képződés követi, és többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Délkeleten helyenként a 30 fokot is elérheti délután a hőmérséklet, míg északon csak a 20 fokot. Estére már egy hidegfront éri el hazánkat, előtte megerősödő délnyugati, majd a front érkezésénél viharossá fokozódó északnyugati széllel.

Hétvégén a felhőké lesz a főszerep, főként szombaton bízhatunk átmeneti napos időszakokba. Kisebb eső, záporeső néhol előfordulhat. Országszerte 20 fok körül alakul a maximum hőmérséklet.

Hétfőn naposabb, kedden borongósabb időjárás körvonalazódik, és kissé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét