Nem büntetés, műsor – A hideg aszfalton kellett térdelniük az óvodásoknak

Csepregen Vlasich Krisztián polgármester egy utcát adott át, szerinte a gyerekek örömmel mentek műsort adni.

Nem csak Szombathelyen nagy divat a szalagvágással történő avatás, hanem úgy néz ki Csepregen is. A városban felújították az Alkotmány utcát, ahol a burkolat megújítása mellett a vízelvezetőt is rendbe tették.

Az Alkotmány utcát két másik utcával együtt, 133 millió forintból, kormányzati pénzből hozták helyre. vasárnap pedig át is adták avatóbeszéddel, és az előbb már említett szalagvágással.

A fotón helyi óvodások a metsző hidegben térdelnek a szintén nem túl meleg aszfalton. Jól látszik, hogy a gyerekek és a felnőttek is vastag kabátban, kesztyűben vannak, kétség kívül hideg volt vasárnap Csepregen.

A polgármester mégis jópofának találta, hogy a Luca-napi műsor keretén belül a gyerekek a hideg aszfaltra térdeljenek.


Ráadásul az utcában óvoda sincs, ami esetleg indokolta volna, hogy a gyerekek az avatás részesei legyenek.

Lucázás, kotyolás

Luca napjának hajnalán a gyerekek (esetenként kísértetnek öltözve) körbejárták a házakat, és lopott fán vagy szalmán térdepelve mondókákkal bő termést és jószágszaporulatot ígértek kisebb ajándékokért cserébe, és átkokat, ha nem kapnak ajándékot.

A csepregi város vezetők kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekekkel adják el saját sikerükén, a központi adóforintokból megvalósul beruházást.

A csepregi polgármester azt mondta, az Alkotmány utca felújítása 30 éve húzódik, így most a város nagyon örült annak, hogy végre elkészült. A gyerekek örömmel jöttek, a szüleik örültek neki, hogy szerepelnek az utca avatóján és a pedagógusok is szívesen foglalkoztak a műsor betanításával.

Bár hideg volt, a polgármester azt mondta, forró teával várták az óvodásokat, és az aszfaltra is szalmát tettek, amin végül térdeltek a gyerekek.

Forrás: Nyugat.hu

Új Alkotmány 666 méteren

Így élünk mostanság Pannóniában.

Ez is gyerekekről szól: Sokaknak a karácsony is csak az éhezésről szól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük