Általában egyetértünk Kálmán László nyelvész közíró gondolataival. Igazából most sincs ez másként de..


Bocsánat, régi vesszőparipám ez nekem

“Lehet, hogy én értek félre valamit, de nem biztos. Máig sem értem ugyanis, hogy miért volt akkora gáz, hogy Falus Ferenc gatyában, strandpapucsban, egy falusi udvaron (tehén stb.) a fejére öntötte azt a bizonyos jeges vizet. Megtette ezt különböző öltözékekben (ingben, pólóban, farmerben stb. stb.) Gates, Zuckerberg, Bush, millió más híresség, egy csomó hivatalban levő polgármester is, boldog-boldogtalan. Hát tényleg, strandpapucs, hö-hö. Tehén, hö-hö. Komolyan mondom, tiszta Beavis és Butthead. Most éppen egy stumpfandrás hasonlította Falus “leégését” Tarlós bömbizéséhez, hát tényleg, mennyire hasonlít, hiszen mindkettő milyen nevetséges, hö-hö.

Az abszolút nem tipikus értelmi fejlődésnek ezek a huszárjai azok, akik jól mulattak azon, hogy hogyan volt öltözve Heller Ágnes az egyik szárszói találkozón. Hö-hö. Lehet, hogy azt is kiszúrták, hogy a magyar kultúra némelyik nagyja (direkt nem írok neveket) egyszer-egyszer zoknira húzott szandált? Hö-hö. Aki ilyet tesz, ezeknek a kreténeknek a szemében kiírja magát a “felsőbbrendű” társaságból. És hogy Falus éppen a Bátor Tábor javára adományozott? Hö-hö” -szól a bejegyzés a Facebookon.

És most a de!

Falus Ferenc önnyakon-öntését persze túltolta a sajtó, de azért jegyezzük meg, hogy akárhonnan is nézzük, elég gáz volt. Egyetlen mentsége talán az lehetett, amit Kálmán is ír, hogy végre nem a tanácsadók világtól elrugaszkodott ötlete volt valami, hanem -olyan, amilyen- de a jelölt saját kezdeményezése, aminek valóban kölcsönzött némi “bájt”, amilyen bumfordira sikeredett.

Abba most ne menjünk bele, hogy attól, hogy celebek felkarolnak egy lábszagú ötletet, az még marad, ami volt és nem lesz rózsaillatú. Hö-hö.

Az önöntözés és a pofán-bömbizés persze nem ugyanaz. Az első egy amatőr hülyeség, a második viszont a világgal és a másként gondolkodókkal szembeni agresszivitás durva, ócska kifejezése.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét