Tóth Szabolcs Töhötöm, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese közösségi oldalán fordította le a szerdai sajtótörténeti nap jelentését. Egyszer – nem is olyan soká – tanítani fogják, mint az eszetlen lerohanás eklatáns példáját.

Egyszerűagyú üzenet

Tóth így értelmezi a hatalom szerdai üzenetét:

- Hirdetés -

“A Hír Tv tegnapi elfoglalása (a pártsajtó értelmezésében: “visszafoglalása”) egyszerű üzenet. Egyszerű, hogy a farmon minden állat megértse.

A megszerzett territóriumot élő adásban körbevizelték, és elégedetten vakkantottak hozzá egyet-kettőt. A feladat, amelyhez itt felnőtt emberek nevüket és arcukat adták (ezért a pillanatért remegtek éveken át), egy olyan rendszer politikai rituáléi közé tartozik, amely a nyilvános megszégyenítés szertartásait celebrálja már nap mint nap.

Bementek a tévébe, és celebráltak:

Nézd, Röfi! Te is járhatsz így, ha makacskodni támadna kedved. Mert ez a sziget már a miénk. Igazából, minden a miénk: körbehugyoztuk az egész országot, és amihez kedvünk van, azt elvesszük. Lehet tévé, cég, egy kis darab Balaton, vagy az egész — idő kérdése csak, mert ti semmik vagytok, mi minden leszünk.

Van még kérdés? Nincs? Köszönöm elvtársak. Jó munkát, elvtársak!

 

A tisztogatást a vétlen portásoknál kezdték a HírTV-ben – alulról haladnak, de meddig?

Szabadfogás élőadás most!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét