A Hit Gyülekezete Orbánban hisz

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a hódmezővásárhelyi független polgármesterjelölt győzelme után, akit csupán a háttérből támogatott az ellenzék, erőlködés zajlik, hogy teljessé váljon ez az összefogás – nyilatkozta a Fidesz-lapnak.

Keresztényként nyugtalanító látni az ellenzék számos törekvését.

“Én azonban nem látok olyan programot, amely ezt a négy pártot, jelesül az MSZP-t, a Jobbikot, a DK-t és az LMP-t egyesíteni tudná. Az ellenzéki pártoknak feltétlenül szükséges lenne egy olyan perspektívát mutatniuk a magyar társadalom számára, ami több annál, mint a hatalom puszta akarása.”

Mi köze a Hit Gyülekezetének a Fideszhez?

Az ellenzéki pártok részéről gyakran elhangzik, hogy be akarnak illeszkedni az Európai Unió trendjeibe, ám ez számára nem feltétlenül kecsegtető jövőkép:

“Az unió a fennállása óta talán most éli át a legmélyebb válságát. Keresztényként nyugtalanító látni az ellenzék számos törekvését. Nekünk fontos a család, a házasság, a nemzeti önrendelkezés, mert ezek az alapértékek állnak össz¬hangban a keresztény tanításokkal. Ma a felülről vezérelt keveredés, amit migrációnak hívnak, jelenti a legnagyobb kihívást.”

Nem mindegy, hogy van-e egy pártnak kormányzati tapasztalata:

“Más pártokkal kapcsolatban viszont éppen az int elővigyázatosságra, hogy róluk rendelkezünk ugyan tapasztalatokkal – de azok negatívak. Ugyanígy van olyan miniszterelnök-jelölt is, akivel szemben a társadalom nyolc éven keresztül pozitív benyomásokat gyűjthetett. Más jelöltnél inkább azt látom, hogy évente kicseréli a nézeteit, s a vele kapcsolatos tapasztalatok is riasztók.” /…/ ” Objektív tény, hogy nincs olyan személy az ellenzéki oldalon, aki Orbán Viktorhoz hasonlóan alkalmas volna az ország vezetésére.”

Orbán a kulcsfigura

Azt tapasztalja, szemünk előtt zajlik a demokratikus legtimitás nélküli, önkinevezett világelit által kitervelt szuperállam és a nemzetállamok küzdelme:

“Ebben a küzdelemben Orbán Viktornak központi szerepe van, mert politikájának eddigi társadalmi támogatottsága a nemzetállami koncepció életképességét bizonyítja, és olyan – nehezen cáfolható – érveket fogalmaz meg e koncepció mellett, amely világszerte sokak érdeklődését és szimpátiáját kivívta. Emiatt támadják minden fronton.”

A keresztény értékrendben nem válik élesen külön a türelem az igazságosságtól:

“Ha elveszik a hazánkat vagy bántalmazzák az itt élő embereket, nem mondhatom azt, hogy legyetek továbbra is türelmesek. Magyarországon szerintem – a főként külföldről hallott vádakkal ellentétben – nincs idegengyűlölet, sőt inkább idegenkultusz van.”

Mit ad a 758 millióért a Hit Gyülekezete?

A kiragadott részletek jól érzékeltetik, hogy a Hit Gyülekezete vezetője a jelenlegi kormányfő mellett teszi le a voksát. Nagy utat járt be Németh az elmúlt közel három évtized alatt.

Egy időben az SZDSZ szekerét tolták, majd az MSZP- vel “bútoroztak” össze. Úgy látszik, most Orbán a soros. Nem tisztünk hites kérdésekben állást foglalni, szuverén joguk azt tenni, amit jónak tartanak.

Annyit azért hozzátennénk: talán nem véletlen, hogy a Fidesz – kormány támogatta, hogy a Hit Gyülekezete államilag elismert egyház legyen. Ugyanakkor az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösséget a Fidesz erre nem tartotta méltónak.

Mintha kilógna – nem is kicsit – a lóláb.

(forrás: Magyar Idők)

Lórehabilitáció? Hit Gyülekezete? Eszék foci? Mi a f@sz vagy te Orbán Viktor?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük