A Városi Kurír is írt arról, hogy a tavalyi évben kiemelt érdeklődés kísérte a sokáig letagadott, majd a választások után részben hivatalosan is Lázár János tulajdonába került batidai vadászkastélyt és az ahhoz vezető bekötőutat.

Lázár egy ideig tagadta, hogy bármi köze lenne a kastélyhoz.

A sajtó érdeklődésére indított vizsgálat az önkormányzatnál semmilyen dokumentumot nem talált sem az út felújításáról, sem annak magánhasználatra átadásáról. Erről közleményt adtak ki:

“2018 novemberében jelentkezett nálunk dr. Soós Gábor, a kastélyt üzemeltető Grosswiese Zrt. és Lázár János földbirtokos gyermekének jogi képviselője, aki ugyan nem ismerte el az út önkormányzati tulajdonjogát, de felajánlotta, hogy a vállalkozás éves ellentételezést fizet és kérte, hogy a használat kérdését vigyük a város közgyűlése elé.”

Az önkormányzat írásos engedélye nélkül

A közlemény szerint Soós Gábor kérelme nyomán a Polgármesteri Hivatal a helyszínen földmérővel mérette ki a területet, ahol egyértelműen megállapítást nyert, hogy a kastélytulajdonosok által körbekerített és kapuval elzárt út az önkormányzat tulajdona. Január végén, a cég képviselője és a városvezetés közötti egyeztetésen kiderült, hogy az utat az önkormányzat írásos engedélye nélkül kerítették el és használták kizárólagosan. Egyértelmű, hogy Lázár János cége engedély nélkül vette birtokba az önkormányzati utat.

Márki-Zay facebook oldala

Soós Gábor egyébként annak a vadásztársaságnak volt korábban az elnökségi tagja,

amely az új vadászati ciklus előtt a vadászati jogot gyakorolta a területen, majd eladásra hirdették meg a vadászházat, amelynek helyén Lázár János és baráti körének vadászkastélya felépült. Az ügyvéd emellett önkormányzati tulajdonú cégekben is posztot kapott korábban.

Arról írtunk korábban, a kastély Lázár János családjának tulajdonában levő földterületeken épült fel, majd az is kiderült, hogy luxusvilla lett az egykori vadászház helyén. A vadászkastélyt működtető cégben sokáig nem volt közvetlenül tulajdonrésze Lázár Jánosnak, de az áprilisi parlamenti választások után már hivatalosan is tulajdonos lett a képviselő.

Az ügyvéd a Heti Világgazdaságnak írt levelében megismétli, hogy a Grosswiese Zrt.- a kastélyt üzemeltető cég – szeretné az évek óta fennálló jogvitát, az utat érintő, 1993 óta tisztázatlan helyzetet

„politikamentesen”,

az önkormányzat és a cég számára is megnyugtató módon rendezni.

„Ezért kerestük meg a várost, és tettünk ajánlatot a jogvita rendezésére”

Az önkormányzat közleményében azt írja:

“A kialakult helyzet megoldására a kérdést a márciusi közgyűlés elé visszük, és akkor döntünk az út használatba adásáról vagy a kastély kerítésének áthelyezéséről.”

Csak egy rosszmájú kérdés a végére:

vajon hány éves a Lázár csemete, és mekkora vagyonnal rendelkezik, hogy önálló jogi képviselője van? / A képviselő életrajza szerint két fiúgyermeke van. Egyikőjük 15 éves, a másik gyerek pedig 10 éves./ Melyik gyermek olyan tehetős és miből, hogy az érdekeit jogtudornak kell képviselnie?

A 44 éves Lázár miből gyűjthetett ekkora vagyont, hiszen mindig a politika közelében mozgott. Rapcsák András táskahordozójából lett polgármester, majd onnan emelte ki Orbán, és csinált belőle először frakcióvezetőt, majd minisztert. Most valószínűleg büntiben van, a főnök érezteti vele a maga korlátait, a hódmezővásárhelyi fák nem nőhetnek a felcsútiak fölé.

Lázár csepegteti a leendő Ménesbirtok képeit, mutassunk neki mi is valamit!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét