Sorting by

×

A homoszexualitás kormánypárti démonizálása Perintfalvi Rita teológus szemével

Izgalmas bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Perintfalvi Rita, a kormánymédia és különösen Bayer Zsolt által már többször keményen támadott katolikus teológus. Perintfalvi szinte minden megszólalásában kiáll az emberi jogok és különösen az LMBTQ közösség mellett, akiket a kereszténység eszméjére hivatkozva üldöz a magyar kormánykoalíció.

A Harrach-ügy

Nem mondom, hogy meglep az, hogy egyre több Fideszes és KDNP-s politikus körül robban ki olyan botrány, amelyekből az derül ki, hogy az illetők aktív és nyílt homofób megnyilvánulásai ill. az LMBT közösség politikai és jogi üldözése, illetve bűnözővé degradálása mögött saját elfojtott ill. titkolt homoszexualitásuk, esetleg a színfalak mögött ügyesen megjátszott kettős életük húzódik. Lezdődik a bejegyzés. Az mindenesetre tény, hogy nemrég éppen Harrach Péter KDNP-s politikusról került elő egy olyan ügynökakta, amit az Alfahír portál hozott le és ami az egykori papnövendék „homoszexuális problémáiról” ír. Az is tény, hogy Ungváry Krisztián történész véleménye szerint nincs okunk kételkedni a III/III-as akta hitelességében és szerinte Harrach esetében éppen az képezhette a besúgó rendszerben a zsarolás alapját, hogy olyan információval rendelkeztek az életvezetésével kapcsolatosan, amelyek az általa hirdetett elvekkel gyökeresen szemben álltak.

A Semlyén-doktrína

Azt ugye látjuk, hogy a KDNP gondolkodását a homoszexualitásról Semjén Zsolt plagizált teológia doktor, egyben a párt elnökének katolikus hagyománya határozza meg. Nemrég írtam egy verselemzést a pártelnök Jézusról szóló egyik „verse” (inkább csak firkálmánya) kapcsán, ami szerintem homoerotikus képeket tartalmazott. Ezzel nem állítottam azt, hogy Semjén helyettes-miniszterelnök meleg, de Bayer Zsolt mégis ezt a következtetést vonta le belőle, csak ő tudhatja a miértet. Bayer válaszul engem nevezett „látens homoskosnak”, majd egy Gajdics Otto nevű volt munkásőr még ennél is tovább ment, és egyenesen azt állította, hogy én vagyok „A teológus bőrébe bújt sátán”. No, ebből a hatalmas indulathullámból kénytelen voltam azt a következtetést levonni, hogy itt bizony belecsaphattam a lecsóba, azaz nem zörög a haraszt… vagyis ez a téma úgy tűnik, betalált. Mert fáj. No, és ezek után jött ki a hír Harrach Péterről.
Nekem fogalmam sincsen arról, hogy Harrach Péter KDNP-s politikus meleg-e vagy sem, volt-e valaha „homoszexuális probléma” vele, jelentsen ez bármit is. És egyébként ez nem is érdekelne, ha nem egy olyan politikus lenne, akinek pártja olyan politikai döntések mögött áll, amelyek az LMBT közösséget Magyarországon egyre reményvesztettebb léthelyzetbe kényszerítik. És kutatóként, a közbeszéd alakítójaként, a témát ismerőként persze nagyon érdekel a katolikus papok elfojtott homoszexualitásának témája, s ne feledjük, hogy Harrach Péter is kispap volt, csak a felszentelése előtt kilépett és hamarosan családot is alapított.

Cél az LMBTQ közösség dehumanizálása

Ez a téma azért fontos, mert bizony gyakran éppen ez az elfojtás, a saját homoszexualitásuk démonizálása viszi bele a katolikus – és más egyházakhoz tartozó – papokat abba, hogy tagadásban, a vágyaik elfojtásában éljenek le egy egész életét. Ami pedig alapja lehet annak, hogy ezt a lelki terhet, belső frusztrációt nem képesek hordozni és ezért az elfojtott indulatjaikat kifelé forgatják és gyermekeket vagy serdülőket bántalmaznak szexuálisan.
Bennem komolyan felmerül a kérdés, hogy azok az ún. kereszténydemokrata politikusok és az általuk fizetett csicskasajtó bértollforgatói vajon nem éppen azért homofóbok-e nyíltan, – azaz képesek a melegeket és az LMBT-közösség tagjait dehumanizálni, ellenük gyűlöletkampányt folytatni ill. Elvenni tőlük az alapvető emberi jogaikat-, mert amikor ezt teszik tulajdonképpen az öngyűlöletüknek adnak teret, csak éppen a gyűlölet pengéjét nem maguk ellen, hanem mások ellen fordítják? De valahol az egész alapja a saját meghasonlott pszichéjük, kettéhasadt tudatuk és öngyűlöletük.

Szájjer felszabadító lecsúszása

El sem tudom képzelni, hogy mit érezhet egy olyan politikus, mint pl. Szájer József, aki látszatéletet élt, mert nem vállalhatta fel a Fideszben a saját valódi vágyait, de közben rávették arra, hogy a melegek elleni politikai támadás egyik vezérfigurája legyen. Hogy volt képes valaki elviselni egy ilyen szintű meghasonlást? Hogy volt képes valaki így emberként létezni? Most komolyan az jutott az eszembe, hogy az a nap, amikor ott mászott az ereszen egy titkos és betiltott csoportos szexpartiról menekülve, ahol jó pár férfi mutatta meg neki, hogy mi is az, amire valójában vágyott, az egyszerre volt az ő politikai bukásának, de egyszerre a saját személyisége felszabadulásának is a napja! Hisz ez a nap azt jelentette számára, hogy vége a látszatéletnek, vége a hazudásnak!

átver

3 hozzászólás

 • 2021.12.08 - 16:05
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon örülök a cikk megjelenésének, de sajnos nagyon zavaróak az IGEN DURVA helyesírási hibák, melyek a bemásolt cikk tagolására szolgáló alcímekben találhatók:
  SemLYén-doktrína; SzáJJer felszabadító…. ;(ráadásul mindkét esetben a következő sorban olvasható helyesen a név, bár egy újságírónak ezek aligha ismeretlen szavak)
  Az utolsó alcím pedig nyilvánvalóan a szerzőRől szól, nem pedig a szerzőTől.
  (De sajnos a Ctrl C-Ctrl V sem igazán jól működött, mert a Wikipédiából beemelt ismertetőben a “2007 óta elnöke a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének” mondatból a dátum kimaradt.)
  Szóval kedves szerkesztő(k), tiszteljék meg az olvasókat egy kis odafigyeléssel!
  További sikeres munkát, és békés karácsonyt kívánok!

  Válasz
 • 2021.12.14 - 13:54
  Közvetlen hivatkozás

  1) A téma iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom Frédéric Martel A Vatikán kínos titkai című könyvét.
  2) Választási sikereket napjainkban a populista politikusok érnek el. Ezektől nem remélhető hajlandóság a bázisukkal való frontális ütközésre. Ha a bázis homofób, a populista – legyen bár személy szerint homoszexuális – pirulás nélkül fog „buzi”-zni

  Válasz
 • Visszajelzés: Nekem fogalmam sincsen arról, hogy Harrach Péter KDNP-s politikus meleg-e vagy sem... - Északhírnök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.