Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos adta arcát ahhoz a kormányzati bejelentéshez, miszerint amíg Ön nyugodtan dolgozik az ország és saját üdvére abban a tudatban, hogy csemetéje az iskolában szépet és jót tanul, amivel elindíthatja az életben, bárhová is vesse a sorsa, addig használható tudás helyett honvédelem rejtelmeibe avatják be őket a bármilyen szakos tanáraik.

1+1 = ?, mindegy, békében a honvédelem sokkal fontosabb

“A hazafias nevelés kialakítására létrehozott tárcaközi szakértői munkacsoport jelenleg stratégiát alkot, hogyan lehet a hazafias nevelést oktatás-módszertanilag kialakítani, igazodva a készülő új NAT-hoz”

– mondta lelkesen a Magyar Nemzetnek Simicskó István.

A hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos szerint a gyermekek és fiatalok hazafias nevelése legeredményesebben a közismereti tantárgyakon keresztül oldható meg.

565.000.000.000 – azaz 565 milliárd – honvédelemre elköltve 2018-ban! De ki a “gaz ellen”?

Elemitől, amíg csak tehetik…..

A korábbi honvédelmi miniszter elmondta: általános iskolában elsősorban a történelem tantárgyon, a nép- és honismeret-, illetve az osztályfőnöki órákon hívnák fel a gyerekek figyelmét nemzeti értékeinkre.

“A középiskolában honvédelmi alapismereteket is oktatnak, ebből érettségizni is lehet. Ehhez már elkészült a megfelelő tankönyv és munkafüzet is”

– folytatta. A felsőoktatásban, felmenő rendszerben, önkéntesként katonai ismereteket is elsajátíthatnak a fiatalok, az ehhez szükséges jegyzetek elkészítésére a kormánybiztos felkérte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet.

Mi van eladó? Hordozható hangár? Jó, vegyünk…… és már szerződünk is!

XXI. századi új kihívás – kapualjról-kapualjra…..

Simicskó István felhívta a figyelmet, hogy a hazafias nevelés erősítését a XXI. századi új kihívások, a hibrid háború lehetősége is megköveteli.

“A szakma által negyedik generációsnak nevezett hadviselés lényege az információs háború, ez az ellenség a lakosság tudatára, lelkiállapotára okos hálózati eszközök segítségével nyomást gyakorol. Közösségi oldalakon toboroznak, félrevezetnek, destabilizálnak, irányított káoszt idéznek elő”

– sorolta fel a veszélyeket, amire a kidolgozás alatt álló hazafias, illetve honvédelmi nevelési program is választ ad.

„Ott lobog a trikolór, éljen a honvéd!” – a nemzeti gyerekrajzverseny

Simicskó-féle csapatépítés

A kormánybiztos célként fogalmazta meg, hogy gyermekeink egyénileg és közösségileg is fel legyenek vértezve a globalizált információs társadalom veszélyeivel szemben is.

Arról is beszámolt, hogy egy másik tárcaközi munkacsoport a Honvédelmi Sportközpontok hálózatának kialakításán dolgozik. A járásonként épülő központok technikai és küzdősportoknak, illetve a sportlövészetnek adnak helyet.

Új magyar népmesék készülnek NER-szájízre – óvodások, hazafiságra fel!

“Az első ütemben negyven területileg illetékes önkormányzattal tárgyaltunk, a szükséges összközműves telkeket már ki is jelölték. Tizenhat önkormányzattal már leszerződtünk. A tervek szerint februárban kiírják a típustervek alapján épülő sportközpontok kivitelezői közbeszerzéseit. Tavasszal alapkőletételek lesznek, célunk, hogy a ciklus végére minden járásban elkészüljenek a sportközpontok”

– ismertette a kormánybiztos.

“Katonasuliba” jár a gyerek? Akkor hétfőtől túlélési ismereteket is tanul!

Nemzeti ügy – aki ellenzi, hazaáruló?

Simicskó István a programot ért ellenzéki támadások, kritikák kapcsán leszögezte: a haza védelme pártálláson felül álló nemzeti ügy, mindannyiunk alkotmányos kötelezettsége.

“Ha a gyermekeink ismerik kultúránkat, azt, amit őseink ránk hagytak, hazafiak lesznek. Saját identitásunk megőrzése pedig elvezet ahhoz, hogy más nemzeteket, más nemzeti értékeket is tudjanak tisztelni”

– foglalta össze az általa felügyelt program célját Simicskó István.

Szoros megfigyelésen tartott tanárok – rövid a póráz, de nem derül ki, ha nem mocorog az megvezetett

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét