Sorting by

×

A jó öreg “Békemenet-tours” 2022-ben is teltházzal működik! – Élő közvetítés mindkét nagy-gyűlésről!

Folyamatosan érkeznek a bérelt távolsági buszok a Békemenet gyülekezőhelyére. A több százra becsülhető járműnek nincs elég hely az Árpád fejedelem útján, ezért a megüresedett buszokat azonnal vissza is fordítják a lezárt Duna partról – írta a 24.hu.

196 békemenetes busz sorakozik a Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tértől az Andrássy útig

Ez biztosan nem az összes, mert még a Deák tér felé állnak az Andrássy úton végig, és legalább 20-30-at láttunk a déli órákban a Margit híd budai hídfőjénél parkolni, a Komjádi uszoda magasságában – számolt be a 444.hu.

„Remekül szervezett, összehangolt műveletről van szó. A buszok CÖF-matricával vannak ellátva, és arra lehet következtetni, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton fognak parkolni, miután lerakják az embereket”

– írta az Index.

Percről percre…

14.47 Nagy Feró Békemenetel…

A Magyar Hang tudósítója találkozott a Békemeneten Nagy Feróval, akit többek között az orosz-ukrán háborúról is megkérdezett. A zenész erre úgy válaszolt, hogy

„Én a Békemenet vagyok, de ez nem jelenti, hogy oroszrajongó lennék, ukránrajongó meg egyáltalán nem”.

Nagy Feró szerint nem kell azzal foglalkozni, hogy milyen kitüntetést kapott Szijjártó Péter az oroszoktól, mert az akkor volt, most meg háború van, ráadásul Gyurcsányék is kaptak. Szerinte a lengyelekkel való viszony se fog megváltozni a kormány Oroszországgal kapcsolatos politikája miatt, és

ő nem hallott olyat „a Viktortól”, hogy bármilyen elhidegülésről szó lenne.

A zenész emellett hozzátette, hogy

az ellenzék tüntetésén részt vevő korábbi lengyel miniszterelnök, az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk „egy faszkalap” és az ellenzéki örülhet, hogy náluk van.

14:41 Hende egy szombathelyi egységet vezet

A békemenetes tömeg végén vonul Hende Csaba, aki egy szombathelyi csapatot vezet. A volt miniszter a belassult tömegben „mindenki szombathelyi” kiáltásokkal érkezett meg a pesti oldalra.

Megérkezett a Gellért térre az ellenzéki menet

Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselővel az élen megérkezett a vonulók egy része a Gellért térre. A tömeg a Budafoki úton halad tovább, és egy aktivista szerint a Bertalan Lajos utca felé kerülve közelítik meg a Műegyetem rakparton felállított színpadot.

A Budafoki út megtelik a sípok zajával, szórványosan azt skandálják:

„A hatalom a népé”.

Patthelyzet a Bajcsy-Markó sarkon

Teljesen besűrűsödött a tömeg a felüljáró mellett, ijesztően tömörültek az emberek a járdára terelés miatt. Végül a valtonosok elengedtek mindenkit, rá lehetett menni a Bayerék előtt megtisztított útra.

14:25 Egy jelentősebb DK-s kontingens megindult Pestről a Szabadság hídon át a Gellért térre

De beazonosítani nem egyszerű a csoportokat, mert minden kék. A Gellért tér egyelőre elég szellős, nagyságrendekkel kisebb a mozgás, mint a Békemenet felé volt.

14:21 A tömegnek több eleje van, de csak egy vége

Valamint előre megy, nem hátra. Bayerék előtt a Békemeneten is ezrek vonulnak, szóval az óriásmolinó mögött haladva csak a vonulás szimbolikus élbolyát testesítik meg, hiszen előttük is tömeg, utánuk is tömeg. Hogy valami úton-módon mégis csak ők érjenek „elsőként” a Kossuth térre, az előttük vonulókat a Bajcsy-Zsilinszkyn a járdájára terelik a valtonosok.

További részletekért kattintson!

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.