A Jobbik alelnöke az LMP-t oszlófélben lévő hullának nevezte

Volner János átvenné a Jobbik vezetését Az ellenzéki párt alelnöke ezt a közmédiának nyilatkozva közölte pénteken, megerősítve, hogy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése „fúziót” hozzon létre a Jobbik és az LMP között.

Kezdeményezte a Jobbik elnökségének feloszlatását

Volner János az M1 aktuális csatornának megerősítette a Figyelő internetes kiadásában megjelent információt, miszerint a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levelében a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek „senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra”.

A Jobbik alelnöke így indokolta döntését: meggyőződése szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé.

„Láthatóan Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek ennek a szövetségnek a létrehozásában, én pedig ugyanúgy, ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter és a Schmidt Mária fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni” – fogalmazott Volner János.

Szerinte a fúzió az LMP-vel Vona régi álma

Szerinte amennyiben ez a „fúzió”, amelyet Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton szeretne, létrejön a Jobbik és az LMP között, az garantálja a Fidesznek az újabb (parlamenti) kétharmadot. Hozzátette: a pártelnök és a frakcióvezető „Vona Gábor régi álmát” akarja megvalósítani, hogy a Jobbikot és az LMP-t egy nagy politikai tömörülésben egyesítsék.

Volner János közölte: nem gondolkodik abban, hogy kilép a Jobbikból, ellenkezőleg, a rendkívüli tisztújító kongresszuson átvenné a párt vezetését; demokratikus, tiszta versenyben megméretteti magát a párt elnökségéért. „Természetesen vállalom ezt, hiszen a Jobbikot meg kell menteni, nem szabad a liberálisokkal, baloldaliakkal közösködni, nem őket kell segíteni, hanem a magyar embereket” – jelentette ki.

Ha kizárnák a frakcióból, mindenképpen megtartja mandátumát

Megjegyezte: bár Sneider Tamás pártelnök még nem vette napirendre a kérdést, reméli, hogy a következő elnökségi ülésen ez megtörténik. Addig is elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust.

Kérdésre válaszolva Volner János közölte, hogy részt vesz a képviselőcsoport pénteki rendkívüli ülésén és ott kifejti álláspontját, ugyanakkor azt is jelezte: ha kizárnák a frakcióból, mindenképpen megtartja mandátumát.

Szerinte a frakcióban túlnyomórészt azok az emberek kaptak szerepet az elmúlt időszakban, akiket a vezetés igyekezett lekötelezni, ezért meggyőződése, hogy a képviselőcsoportban többségben vannak azok, akik az LMP-vel való összefogást elképzelhetőnek tartják.

Liberálisokkal nincs közösködés

Volner János ugyanakkor az LMP-t „oszlófélben lévő hullának” nevezte, és hangsúlyozta: nem gondolja, hogy egy nemzeti pártnak a liberálisokkal bármilyen szinten közösködnie kellene. „Nemzeti érzésű  politikusnak tartom magam, (…) nem kurvának álltam! Én nem tudok változtatni az elveimen és a nemzet ügyeiben nem tudok megalkudni” – ismételte meg a levelében írtakat.

(Forrás: MTI)

Volner János lenullázta a cukiságot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük