A jóisten óvjon meg minden nemzetet minden küldetéstudatos politikustól!

Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi a Magyar Nemzetben megjelent terjedelmes írást, (még az is lehet, hogy ő írta), amely a Visegrádi Négyek néven ismert csoportosulás megalakulásának 30. évfordulója alkalmával a közép-európai államok együttműködését méltatja.

A szerző igen tartalmas irományt vetett papírra, hívők számára már a puszta olvasása is felemelő élmény

Egyebek mellett ezt írta nekünk, magyaroknak Orbán Viktor (örökös) miniszterelnök:

„Mi, magyarok mindig is azt gondoltuk, hogy nemcsak úgy egyszerűen megszülettünk a világra. Ha magyarnak születtél, akkor küldetésed is van. Küldetésed túlmutat önmagadon, európai horizontú és jelentőségű. Azt is tudjuk, hogy ezt csak a többi közép-európai néppel együtt tölthetjük be. Mert a német és orosz világ közötti területen, amely a latin kereszténység ortodoxiával határos területe, ahol sok nyelv és nemzeti kultúra nőtt föl, létezik egy sajátos közös kulturális minőség, egy életszemlélet, egy észjárás és jellemző testtartás. Ezt lengyel, szlovák, cseh és magyar verseskötetek, regények és filmek százai bizonyítják. A mi hivatásunk pedig ennek fenntartása.“

Úgy tűnik, „mi magyarok“, a nemzet – maga, Orbán Viktor

Amondó vagyok, hogy ez nem szorul sem értelmezésre, sem magyarázatra, ez egyszerűen borzasztó. (Némileg hajaz erre a német-náci ihletésű mondatra: Heute gehört uns Deutschland, morgen die ganze Welt!)

Az olvasó a továbbiakban irdatlan politikai-történelmi-kulturális katyvasszal találkozik a műben, a szerző a Római Birodalom bukása és a Népvándorlás korától eljut a mai Európáig, s kardot von a nemzetek sokszínű Európája mellett az egységes birodalmi Európával, leginkább pedig a migrációval szemben. Tegye, ha ez a véleménye. De azt ne hirdesse, hogy:

„Ebben az európai helyzetben a magyarok számára világos, miben áll európai hivatásunk. … Felmutatni a keresztény társadalmi tanításokra épülő politikai és társadalmi rend szépségét és versenyképességét. Megértetni, elsősorban francia barátainkkal, hogy Közép-Európában létezik olyan keresztény társadalom-szervezési modell, amely tanításokon alapszik, és független a személyes hit meggyengülésétől, megbillenésétől is.“

No lám! A tanítás! És a legfőbb tanító, a tudás és a bölcsesség nagy tekintetű forrása és etalonja, maga Orbán Viktor

Ő tudja, mi a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz, mi az előre mutató és mi a visszahúzó.

A jóisten óvjon meg minden nemzetet minden küldetéstudatos politikustól! Mert ők naggyá és boldoggá akarják tenni nemzetüket akkor is, ha az belepusztul. Orbán Viktor istenverte küldetéstudata már a bőrünkre megy.

Jövő tavasszal egyszerűbb és vonzóbb célokat kellene követni a szavazófülkében:

  • jogbiztonságot akarunk! – mert az nálunk már nincs.
  • létbiztonságot akarunk! – mert már az sincs.
  • a gondolatok és a tettek szabadságát akarjuk! – mert az már végképp nincs.

Küldetése lehet Orbánnak. Mi, magyarok csak élni akarunk!

Troroczkai

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük