Az óvatos időjós mit mond a kamerák előtt? Helyenként felhős, másutt napos idő várható. A Kedves Vezető pedig: vagy megdöglünk, vagy nem…

Gondolkoztam, látva a kamerák előtt feltűrt ingében…apropó, feltűrt ing. Valaki szólhatna már ennek, hogy a golyófejű párttitkárok kora óta senki nem tűnik se szakmaibbnak, se okosabbnak, se dolgosabbnak, ha a kamera kedvéért nekivetkőzik, és felgyűri kidolgozott, szépen erezett alkarján az ing ujját…na, mindegy.

Mindenki úgy csinál hülyét magából, ahogy akar

Szóval a televíziós-szőnyegbombázását nagyjából ott kezdte, hogy nagyjából 50% az esély rá, hogy összeomlik az egészségügy.

Fifti-fifti. Vagy igen, vagy nem. Erről a kizsigerelt, átrázott, becsapott orvosoknak, ápolóknak, a rohamkocsival szabad intenzív-kapacitást kereső mentősöknek, meg a kétségbeesetten szűkölő-köhögő, levegőért kapkodó betegeknek gyökeresen más a véleménye. Mondjuk a Kedves Vezető elmeállapotáról is elég sarkos. Biztos a kimerültség miatt.

De, mi a pilla van itt?

Ez az ember iszik rendesen mostanában, szedi a bogyókat? Merthogy olyan irreálisan őszintének hat. Mint aki halkan belelépett:

Kedves Népem, Bözsi néni! Az a helyzet, Trump megbukott, mint Rottenbiller, nekem nincs b-terv, ezért most törölhetem a szemem, az unió megszívatott, a vidi, meg a Felcsút, a háládatlanok, állat módjára kikaptak… mi meg vagy megdöglünk, vagy nem. Értitek? Pedig annyi kínai-kacatot cipeltek haza a fürkészek háromszáz milliárdért hogy belefúlunk. Szó szerint. Bele, mert orvos, kedves népem, az meg nyomokban.

Valahogy így kezdődött a hét, és még hol a vége? De, már ez is történelem. Mert a következő fellépésén – mit vétettem istenem! MIT, hogy ezzel büntetsz? Miért kell nekem a Kedves Vezetőt látnom a tévé első húsz csatornáján paralel? – a következő, újabb moslék közszolgálati csatornán, már rutinosabbnak tűnt.

<<<Friss híreink!>>>

Akkor már SZINTE biztos abban, – 99% – hogy meg vagyunk mentve

Addigra gondolom a fejében az egészségügy megjavult. Lehet lett orvos is, meg ápoló. Lehet a kocsmáros is kitanulta a gépi lélegeztetést, vagy nem tudom mi változott a budai vár és a Szabadság tér közötti cca. 2 kilométeren. Báááár, az sem kizárt, valaki mégis szólni merészelt neki a stábból – nagy bátorság volt. Kevesebbért is fejeztek a középkorban. – hogy…ööö…ne tessék már ennyire kibontani az igazság minden ágát, mert akkor minket fellógatnak, drága nagys’úr.

A lényeg a lényeg! Meg vagyunk mentve! A kedves Vezető most épp a negyvenhatodik médiumban mekegi el ezt. Meg azt, hogy semmi vész, mert lesz vakcina.

Eddig stimmt. Lesz

Az már felettébb nem patent, sőt kifejezetten aggasztó….mit aggasztó? Négykézláb áll bennem minden a vastagbelem környékén, hogy a Kedves Vezető és kedves lakájai mind, valami baromira érthetetlen – érthetetlen? Ne röhögtessük már egymást! – szóval valami varázslatos oknál fogva nem az európai vakcinát csipázzák. Áááá! Drága külügyminiszterünk, aki mellesleg fél Kambodzsát szétfertőzte – neki ne mondják meg, hogy kell maszk, majd ő tudja. Úgy látom, tudta. – már bejelentette, hogy az orosz és a kínai vakcinát a nagyon leleményes fürkészeink nemhogy megveszik, de, majd itt fogjuk a cuccot gyártani is.
Hurrá! Most olvasom, olyan jól sikerült a volt szovjet elvtársaknak, hogy eddig „csak” néhány kísérleti alany lett koronás. Tőle, vagy mellette.

Számít, mikor Szputnyik a vakcina neve. SZPUTNYIK, öcsém!

A kínai cucc tesztelését meg le is állították, mert idézem:

„súlyos mellékhatások léptek fel”.

Mindegy. „Jóvanazúgy” Megvesszük, punktum!

Majd építünk neki gyárat. Már a lélegeztetőgép-biznisz is nagyon bejött. Nekik. Ezért kell nekik, nem pedig Európa, a hülye jogállamiságukkal. Meg vagyunk mentve! Annyira meg, hogy a Kedves Vezető a botlábú focisták százmilliós fizetésének felét is átvállalta. Helyettünk, ha már meccsre nem jártunk, pedig ott a sok szép stadion is. Meg is érdemeljük. Majd ezentúl, mi fizetjük az adónkból, hogy a rohadt Ferrarikat, meg a 60 millás Bentley-t legyen miből tankolni. Válság van, vagy mi.

Mi, mert a Kedves Vezetőnek már vélhetően annyira szétgurult a gyógyszere, hogy tegnap még ugyan falfehér arccal makogta, fifti-fifti, vagy megdöglünk, vagy nem, ma meg sunyin alaptörvényt módosít, mert az anya az legyen anya. Szülje tele a rohadt világot végre magyar lurkókkal! Az apa meg csak ő lehet. Punktum! Ha fiatalabb lenne, hát az első éjszaka joga is ott virítana a nemzet asztalán. De kinek van arra ideje, a pálinkaszabadságharc csatáiban. Helyette inkább milliós focistafizetéseket lőcsöl a kedves népe nyakába.

Megmenekültünk. Ettől féltem!

Előzmény

kamerák előtt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük