A keleti nyitás stratégiája, avagy szomszédságpolitika Pukkancs Peti módra – egy álom szárnyán

Pukkancs Peti rendőrségi helikoptere a kora hajnali órákban a Karmelita Kolostor előtti téren szállt le szellemi muníciót tankolni, miután utasa elintézte a magyar nemzet tófelvirágoztatási ügyeit a Fülöp szigeteken, s készült Vietnamba a kórházépítést ellenőrizni. (A tervek szerint beugrik Laoszba is a frissen megnyílt konzulátusra meg-nézni, hogy rendén mennek-e ott a dolgok Hiába! Zajlik a Keleti Nyitás és az bizony dolgot ad Petinknek). Álhír-tudósítónk jelenti.

A gépmadár jókor érkezett,

hiszen az Úr éppen akkor pillantott ki az ablakon, hogy friss hajnali levegőt szippantson. Enyvestenyerű Pocaknagy*, az ország kalapácsa tüstént ki is szólt a nagy utazónak:

– De jó hogy látlak Peti fiam, ugorj csak be hozzám, van némi megbeszélnivalónk!
Pukkancs Peti majd a lábát törte a nagy igyekezetben, hogy mielőbb meghallgathassa kenyéradó gazdája útmutatását:

– Na mi van azokkal a hoholokkal? Már ott tartunk, hogy berendelik a nagykövetünket? Hát feje tetejére állt a világ?

– Főnök! Az van, hogy a szomszédban helyi választások voltak, és én oda küldtem néhány embert, hogy segítsék a szegény tanulatlan népeket sikerrel lebonyolítani a voksolást. Csak tanácsokat adtak, hogy kire kell, mire érdemes szavazni. Erre azok ott elkezdenek nekem durcáskodni. De nem baj, mert megüzentem nekik, ha nem kapják össze magukat, nem lesz nekik sem uniós tagság sem NATO tagság. Kipasszírozzuk őket, csak úgy nyekkennek.

– Peti fiam! Peti fiam! Csak szőrmentén! Gondold végig! Ott van náluk túszként az a sok kipcsak hazánkfia, ha összeveszünk velük, abból csak nekik lesz bajuk. Képzeld el Vidnyánszkyt is elszipkáztuk tőlük, az is milyen súllyal esik a latba, most ott vannak maguk a szószban. És azt se feledd el Petike, hogy a Vologya gázvezetéke hohol-földön keresztül hozza nekünk a gázt. Ha megmérgednek, esetleg el találják zárni a csapot. Nyakunkon a tél, aztán fagyoskodhatnuk.

Enyvestenyerű Pocaknagy, az ország kalapácsa intőn felemelte ujját,

Pukkancs Peti pedig egyetértőn bólogatott.

– Na Peti fiam, most pattanj gyorsan a Vértesbe, add át a Lovasberény-Bicske gyalog-ösvényt a nemzetközi turizmusnak, aztán galoppban eridj Türkménföldre, és köss örök barátsági szerződést a basival a kirgiz mintára. Az a pénz is kell tartalékba! Ha visszajöttél, rendeld be ízibe a következő követet. Ne kotyogjanak bele folyton ebbe a jogállamiság-katyvaszba. Aztán pedig hídd fel Szergejt Moszkvában, hogy ha már matatnak az amerikai választások körül, intézzék el nekem, hogy Trump maradjon ott az elnök, mert ezzel a Bidennel irtó nehéz lenne kijönni. Mellesleg pedig csinos darab a Szombathelyen kapott mezed! Irigyellek. Asszonykádat, meg a csemetéidet üdvözlöm! Na szedd a lábad! A helikopteredről pedig egy szót sem a sajtónak!

*Sajnos, nem én találtam ki

gázolás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A keleti nyitás stratégiája, avagy szomszédságpolitika Pukkancs Peti módra – egy álom szárnyán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük